sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Lomamietteitä

Syksyinen lomanen tuli lomailtua. Olin 2 viikkoa yhteensä sekä loma- että eläkepäivillä. Teki kyllä niin hyvää! Tuo marraskuu ei lamannut mua, jostain syystä. Ehkä siksikin että tajusin ottaa loman tuohon väliin missä yleensä uuvun.

Sain paljon levättyä, mutta oli myös ohjelmaa. Kävin Hesassa kaksi kertaa, ekan kerran yhden lehden kuvauksissa, niistä enemmän ehkä helmikuussa. Toisen kerran olin yötä Airbnb kämpässä ja kävin leffassa ja syömässä - yksin. Omaalomaa, sellainen irtiotto arjesta mistä olin haaveillut jo jonkin aikaa! Se teki hyvää, vaikka aika olikin sen verran lyhyt että en ihan kerinnyt irtautua stressistä ja huolesta, mutta jonkinverran kuitenkin. Ehkä kaksi yötä olisi ollut ihanne. Sain kuitenkin luettua yhden paksun kirjan ja aloitin toista. Olin myös hiljaa ja katsomani leffa oli hyvä! Hyvänmielen leffa joka itketti puolet ajasta. Söin myös hyvää korealaista ruokaa!

Nyt lomalla myös oli hyviä keskusteluja puolison kanssa, on kyllä siunaus että on ymmärtävä ja fiksu puoliso kenen kanssa voi jutella mistä vain. Voimme kasvaa ja kehittyä yhdessä ihmisinä - mikä sen parempaa! Kävimme myös varaamassa kirppispöydän ja sitä kautta pääsemme turhasta tavarasta eroon. Löysin käytettynä meille sängyn, ollaan nukuttu lattialla patjoilla jo pari vuotta. Saa nähdä parantaako sänky unen laatua.

Mikyn kanssa leffaa katsotaan.
Näin myös äitiä lomalla ja vietettiin aikaa yhdessä lounaalla. Meillä kävi myös puolison kaveri, jolloin mä vietin aikaa koirien kanssa leffoja katsellen. (Siis mua ei häädetty, mutta halusin antaa heille juttelurauhaa :D ) Työpaikalla oli myös pikkujoulut ja samalla oli meidän omatoimikirjaston avajaispäivä, mä ja mun työkaverit eli The Tädit esiinnyttiin juhlissa lyhyesti - se tekee aina hyvää ja taas nauratti niin että meinas revetä suoni päästä! Eli kaikenlaista kerkesi tällä lomalla tapahtua. Sain myös tehtyä joitain kotihommia, ne aina jää rästiin kun työ vie arjessa voimia ihanuudestaan huolimatta.

Ikävääkin kerkisi tapahtua. Käytiin Pixun kanssa eläinten silmälääkärillä Viikissä ja se lekuri sanoi että Pixun silmässä on sellainen kaihi joka pitää leikata pois, ettei se tuhoa silmää sisältä päin. Silmäleikkauksia tehdään muutamassa paikassa ja soittelin ne kaikki läpi. Parin tonnin juttu muualla, paitsi Tampereella se hinta-arvio jäi alle kahteen tonniin, 1300 - 1500 oli heidän arvio. Joten sieltä varattiin aika. Ensin käydään joulukuun alussa näyttämässä sitä silmää ja sitten vasta varataan leikkausaika. Eli pari reissua Tampesteriin tiedossa! Iski suuri huoli ja paniikki - mutta näyttäisi että asian rahoitus ainakin järjestyy, ihanan ihmisen hyvyyden takia ja toivon että Pixun silmäkin saadaan kuntoon! Peukkuja saa pitää pystyssä.

 Seuraava lomanen taitaa olla tammi-helmikuun vaihteessa, koetin ripotella niitä pitkin talvea niin ei tule liian pitkiä työputkia. Vaikka työstäni pidänkin niin palautuminen on aina tärkeää! Ja kevään lomaksi onkin jotain ihanaa tiedossa!

Ihanaa joulukuuta sulle!
2 kommenttia:

 1. Ihanaa että sulla on ollut hyvä loma ja toivottavasti Pixu saa apua ja silmä tulee kuntoon. Mua alkoi jännittää toi edellisen postauksen joulujuttu, mitähän on tiedossa....

  VastaaPoista
 2. Mukava loma ja virkistävä.
  Voi mitäpä ei koirakaverin eteen tekis,toivotaan että kaikki menee parhain päin.Pixulla ja Sinulla!
  Pidän peukkija,mutta rukouksellakin muistan teitä;)
  Oikein mukavaa joulukuuta!!

  VastaaPoista