tiistai 31. joulukuuta 2019

Hyvästi vuosi 2019

Melkoisen vaikea oli vuosi 2019 - se oli myös kasvattava ja eteenpäin vievä ja varmaankin juuri sen takia että se oli niin vaikea. Sen alle olisi voinut lannistua ja lyyhistyä, sen olisi voinut antaa jyrätä yli ja jäädä siihen makaamaan, litteänä ja tyhjänä. Mutta jostain syystä nyt ei käynyt niin, vaan pikemminkin voimaannuin ja kasvoin. Etsin apuja ulkopuolelta ja sisäpuolelta ja tuntuu kuin olisin kasvanut ihmisenä tänä vuonna enemmän kuin edellisenä kymmeneneä vuotena yhteensä.

Alkuvuosi oli rankka, kun Mikyltä leikaattin anaalirauhassyöpä eikä tiedetty onko se levinnyt vai ei. Haavojen paraneminen kesti, mutta meni onneksi loppujen lopuksi hyvin ja Miky on nyt täysin toipunut leikkauksesta ja näyttää ettei syöpä ollut levinnyt. Mikä huojennus! Toki nyt Pixulla on ongelmia ja tammikuussa siltä leikataan toisesta silmästä kaihi. Se tarkoittaa tötteröpäässä olemista useamman viikon ja monta monta jälkitarkastusta ja leikkaus tapahtuu Tampereella.

Alkuvuonna tapahtui myös ikäviä ikävien ihmisten osalta, niin ikäviä että olin alituisen ahdistuntut. Ruoka ei maistunut eikä pysynyt sisällä, joten laihduin 7-8 kiloa ja jouduin ottamaan käyttöön laihat vaatteet, joita onneksi oli säilössä, vaikka olin vuosia painanut enemmän. Jouduin syömään ahdistuslääkkeitä ja tuntui kuitenkin ettei se ole ratkaisu pidemmän päälle, se on vain laastari ammottavan haavan päälle. Sain eräästä hyllyssäni olleesta kirjasta vastauksia syviin kysymyksiini ja se avasi portteja siihen, että henkisyys ja sisäinen kasvu voisivat olla oikeanlaista etenemistä. Se sai mut etsimään netistä juttuja ja intuition kautta löysin facesta ryhmän ja sitä kautta ihmisen, josta tuli tärkeä apu ja tuki. Sain energiahoitoja ja vinkkejä miten kohdata asioita ja miten suhtautua juttuihin ja miten suojata itseään energeettisesti. Se kaikki auttoi valtavasti.

Kun seuraava ikävä juttu tapahtui elokuussa, olin jo paljon vahvempi, eikä se enää heilauttanut pois koko jalustalta, vaan löysin jalansijaa nopeasti niin etten paljoa horjunut. Pysyin kasassa paremmin.

Lokakuussa löysin itselleni sopivat meditaatiot You Tubesta ja aloin kuunnella niitä päivittäin, aamulla, päivällä ja illalla. Vihdoin meditaatiosta tuli osa päivttäistä elämääni, kuten olin jo vuosia haaveillut ja toivonut, mutta jostain syystä se ei vain ottanut toteutuakseen. Huomasin että meditaatiot todellakin rauhoittivat mieltä ja kehoa ja juurruttivat elämään paremmin. Koko syksyn aikana en juuri tuntenut ahdistuneisuutta lainkaan!

Mun oma kotialttari, jonka ääressä voi hiljentyä ja meditoida
Loppuvuotta kohden löysin myös muita henkisen kasvun esikuvia joiden kirjoja lukemalla ja työpajoihin ja ohjattuihin meditaatioihin osallistumalla koin saavani oikeanlaista tukea, apua ja suuntaa elämälleni. Jotenkin vihdoin tuntuu että olen hereillä ja menossa oikeaan suuntaan! Tuntuu että ahdistuksen ja pelon täyteinen vuosikymmen on nyt takana päin ja valoisammat ajat ovat edessä.

Yksi kirjoista joka on antanut valoa ja voimaa
Kun mietin koko viime vuosikymmentä niin sana sitä kuvaamaan on ahdistus. Aloitin vuosikymmenen juuri Kellokosken psykiatrisesta sairaalasta päässeenä ja vuoden ekat 4 kk olin kouristavan ahdistuksen kourissa, myös jalkani oli murtunut joten jouduin olemaan paikoillani monta kuukautta. Tuon ahdistuksen sain pois silloinkin henkisellä avulla, sain energeettistä puhdistusta ystävältä ja se vihdoin vei ahdistuneisuuden tunteen pois. Aloitin myös lääkityksen jota olen syönyt näihin päiviin asti. Nyt viimein tuntuu siltä että haluan siitäkin eroon ja vähentelen pikkuhiljaa.

Tämän kymmenen vuoden aikana olemme puolisoni kanssa asuneet yhteensä kuudessa kodissa, tämä nykyinen on siis kuudes kymmenen vuoden aikana. Sanoisin, että liikaa muuttamista, liikaa ikäviä naapureita, liikaa epävarmuutta siitä missä voimme asua ja löytyykö ikinä paikkaa jossa saisimme ja voisimme olla kotonamme. Siksi se, että nyt muuttaisimme pois ei tunnu edes vaihtoehdolta, vaikka talossamme on ikäviä ihmisiä. Mutta nyt emme pakene, me jäämme, juurrumme, olemme kotonamme ja ikävät ihmiset voivat itse lähteä pois. Meillä on oikeus asua hyvin ja mukavasti. Me jäämme ja levitämme valoa ympärillemme ja saamme asua rauhassa ja turvassa ja mukavasti ja ihanasti! Näin se nyt on.

Tämä on niin totta! 
Loppuvuoden yksi parhaista asioista oli se, että ennen joulua saimme (tai puolisoni sai) raivattua olohuoneestamme pois valtavat kasat laatikoita ja roinaa jotka ovat olleet tukkeena nämä 2,5 vuotta jotka olemma nykyisessä kodissamme asuneet. Nyt on tilaa, avaruutta ja siisteyttä jotka olivat vain haaveena kauan. Nyt on tilaa polttaa kynttilöitä ja lamaava kotihäpeä on väistynyt, meille saa ja voi tulla kylään! Toki tavaraa on vielä läpikäymättä ja selvittelemättä, mutta ne eivät ole enää siinä keskellä kotia! Mieletön ja upea muutos.

En ole varma mistä tämä tunne tulee, mutta olen varma että tuleva vuosi ja vuosikymmen tulee olemaan parempi kuin aiemmat vuodet ja tämä edellinen vuosikymmen. Mulla on jossain syvällä vain tietoisuus tästä ja haluan tähän luottaa. Haluan vihdoin eteenpäin, olen vuosia ollut samassa tilassa, ahdistuneena kapeassa loukossa joka on vain selviämistä päivästä ja hetkestä toiseen. Nyt haluan elämääni muutakin ja jotain uutta on tulossa, sen tiedän! Innolla siis eteenpäin, sisäänpäin, ulospäin ja ylöspäin!

Toivon teille kaikille iloa ja valoa vuoteenne ja elämäänne!


5 kommenttia:

 1. Oi miten hyvältä tuo kaikki kuulostaakaan, lopputekstin ajatuksesi toivat onnenkyyneleet silmiini!

  VastaaPoista
 2. tOSI IHANA TARINA!
  kAIKKEA hYVÄÄ UUTEEN VUOTEEN!:)

  VastaaPoista
 3. Voi miten iloinen olen puolestasi. Ja varasin tuon kirjan myös.

  VastaaPoista