lauantai 30. marraskuuta 2019

Hakusessa joulumieli

Voiko joulumielen opetella? Saako juhlapyhävastaisesta ihmisestä niistä nauttivan?

Otan vinkkejä vastaan, sillä nyt on sellainen tilanne että mä ryhdyn juhlimaan joulua!

Siihen on muutama aika omituinen, mutta painava syy ja näyttää siltä että on pakko ruveta jouluihmiseksi - hui kauheeta. Mitä mun pitää tehdä, tietää ja ottaa huomioon? Lähinnä pienellä budjetilla :)

Mun 80-luvun koristeet on kerran sen jälkeen päässeet esille :D 
Mulla on laatikollinen 80-luvulta peräisin olevia noin kerran käytettyjä joulukorusteita, ne käyn tietty etsimässä. Mulla on mun serkun tekemä upea hevosenkenkäjoulukuusi! Se tietty esille. Meinaan varmaan hankkia myös oikean pienen joulukuusen, ekan kerran sitten vuoden -88. Mistä saa pieniä joulukuusia, onko olemassa jotain ekologisia vaihtoehtoja? Mulla on paperinen oranssi joulutähti ikkunaan - sen laitan keittiöön.

Serkun tekemä ihana kestojoulukuusi <3 
Jouluruokia syödään, laatikoita, riisipuuroa yms. Pipruja tietty, ja torttuja - pitäiskö niitä leipoa itse - kuuluuko se asiaan? Ollaan me joskus leivottukin niitä!

Rakastan riisipuuroa kanelilla <3 

Meidän leipomia pipareita :D 
Mitä muuta - mitä sun jouluvalmisteluihin kuuluu?

Jännä nähdä miten tässä käy - raportoin sitten joulun jälkeen. Mun epäjuhlapyhämäisyydestä voi lukea vaikka täältä lisää. On jo vuosia ollut tapa olla tekemättä mitään.

7 kommenttia:

 1. Hieno päätös! Kannatan lämpimästi, mutta yritä kumminkin ettei joulustressi iske. Voitais pitää palaveri ja suunnitella mitä vielä voisit tehdä joulun hengen lepyttämiseksi.🤔😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikkea muuta haluan joulusta kokeilla mutta en sitä stressiä - kiitos :D Palaveri on hieno idea <3

   Poista
 2. Kyllä piparit, riisipuuro ja jouluvalot nostattavat joulumieltä minulle. Itse en ole vielä valoja saanut esille. Otin kyllä alas keittiön yläkomerosta, mutten ole päättänyt mihin ne ripustaisin. Ulos parvekkeelle niitä ei voi laittaa, koska ovat vain sisäkäyttöön. Kaksi yläkerran naapuria on asentanut jouluvalot parvekkeelle ja se näyttää pimenevässä illassa kauniilta.

  Aika erikoinen tuo hevoskenkäkoriste. Joulumieli tulee jos on tullakseen. Minäkin oli jouluvastainen pitkään, mutta olen asennoitunut myönteisemmin nykyään. Onhan se ihan kiva koristella huoneistoaan joulukoristeilla,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että olet onnistunut pääsemaan jouluvastaisuudesta! Ehkä se mullakin onnistuu. Jouluvaloja mullakin on kun tykkään niistä, osa vielä ripustamatta. Ja totta on, että on kiva koristella nätiksi :)

   Poista
 3. Eipä ole joulumieltä vielä täälläkään, mutta onhan tässä vielä kolme viikkoa aikaa. Jospa se sieltä vielä tulisi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä aikaa! Mä en usko että pääsen joulumieleen asti, mutta kunhan tulee edes ulospäin joulunnäköistä - ehkä se joulumieli tulee joskus mukaan :) Toivotaan sitä molemmille!

   Poista
 4. Täällä yksi jouluvastainen ihminen myös! Viime joulu oli onni olla karussa. Nyt oon hiljalleen oppinut ottamaan joulusta irti ne itselle mieluisat asiat.

  VastaaPoista