torstai 13. syyskuuta 2018

Omalla lomalla / Holiday by myself

Rennot terkut omalta lomalta Lapista! Palasin lomalta pari viikkoa sitten ja olen nyt toipunut ja palannut arkeeni.  Tuntuu että loman hyvät fiilikset kantavat pitkälle ja olen sitä mieltä että tuo irtiotto ehdottomasti kannatti!

Lähdin lomalle sunnuntaina anivarhain. Kello herätti 03.15 ja kerkesin hyvin lennolle vaikka vähän jännitti onnistuuko kaikki kuten pitää. Myös kentälle meno, edellisestä kerrasta on jo yli 7 vuotta. Ja samon vähän pelotti mennä koneeseen, mutta kun olin siellä niin kykeninkin nauttimaan siitä ilman pelkoa. Oli kiva katsella maisemia ja lukea kirjaa.
Sydänjärvi Lapissa / A heart shaped lake in Lapland
Kittilässä kentältä mentiin hotelliin bussilla ja oli niin hienoa kun maisemat oli niin erinäköiset. Hotellilla pääsin suoraan huoneeseeni vaikka olin siellä jo ysin maissa aamulla.

Hotellihuone / The hotel room
Ekana päivänä tutustuin ympäristöön ja kämppikseeni joka oli tosi mukava A 71v. Meillä juttua piisasi ja käytiin yhdessä aina syömässä. A:n miesystävällä oli mökki siinä lähellä ja ison osan viikosta A majailikin hänen luonaan, niin sain pitää huoneen yksin itselläni - mikä kiva bonusylläri! En valittanut!

Ekana päivänä oli tutustumistapahtuma ja meitä Invalidiliittolaisia oli siellä 22 henkilöä, mä olin nuorimmasta päästä, mutta selkeäsit eniten rajoittunut liikkumisen kanssa, vaikka paikalla oli myös raajansa menettäneitä ja muuten vaikeasti liikkuvia. Heillä kuitenkin oli energiaa ja jaksua käydä retkillä ja patikoinneilla. Mulla taas ei ollut, kävin parilla pienellä retkellä koko aikana.

Ihanaa niittyvillaa / lovely cotton grass Maanantaina oli pieni retki suon yli pitkospuilla ja se oli ihanaa! Oli kauniin kimaltavaa yön sateen jäljiltä ja ilma oli raikasta ja maisemat upeita. Retki oli mulle hieman liian pitkä, ja se kostautui seuraavana päivänä. Tiistai olikin mulla lepopäivä, enkä poistuntu hotellilta. Kävin vain syömässä ja luin välillä vaihtelun vuoksi hotellin kirjastoparvella.

Pitkospuut, taustalla Ylläs / The duck boards, Ylläs on the backgound
Toinen retkeni oli keskiviikkona kun pääsin A:n ja miesystävän kyydillä käymään luontokeskus Kellokkaassa, jossa katseltiin lyhyt leffa joka kertoin Pallas-Ylläs luonnonsuojelualueesta, siellä oli myös näyttely. Sen jälkeen sain kyydin Ylläksen juurelle, josta menin gondolihissillä Ylläksen huipulle yhden vertaispariskunnan kanssa. Oli hurjan kova tuuli ja oli mahtavaa olla siellä huipulla tuulen tuiverrettavana. Tukka melkein lähti irti päästä ja huivi hulmusi suoraan pystyssä! Kävin kahvilla ja otin paljon kuvia!

Maisemia huipulta / The scenery from the top 

Tuulee / Windy 
Torstaina oli tutustumisretki Lapin marja- ja yrttituotteisiin lähistön ravintolassa ja sieltä lähti mukaani pakuriteetä ja mesiangervovoidetta ja pieni tuliainen äidille.
Perjantai oli viimeinen päivä ja puoliltapäivin luovutin huoneen. Illalla kuudelta tuli kyyti hakemaan kentälle, sen välin istuin hotellin kirjastopervella ja luin kirjaa. Sain luettua yli 1000 sivua loman aikana - iihanaa!!

Ihaninta, sai syödä ja lukea rauhassa / The best, eating and reading in peace
Lento kotiin oli tunnin myöhässä mutta päästiin perille viimein ja ihana puoliso oli vastassa. Koirat meni ihan sekaisin kun tulin kotiin eikä varsinkaan Miky päästänut mua silmistään pariin ekaan päivään kotona. Onneksi oli muutama päivä vapaata vielä että kerkesin levätä matkustuksen rasitukset pois ennen töihin menoa. Ihan varmasti meinaan säästää rahaa ja hakea uutta lomaa parin vuoden päästä kun se taas on mahdollista. Tuettuja lomia saa hakea joka toinen vuosi.

Miky oli onnellinen kun tulin kotiin / Miky was so happy I got home 
Relaxed hello from my little holiday by myself. I returned home a couple of weeks ago and now I've rested and back in my everyday life. 

My holiday started fairly early on a Sunday morning, at 3.15 am. It was exciting going to the airport, it had been over 7 years since I'd been there before. And flying made me nervous too, but it went fine! Looking out and reading. 

Hotelli takaapäin / Hotel from the back 
A  bus took me to the hotel and I got to my room right away. The first day I looked around the hotel and got to know my roommate. She was a very lovely lady A aged 71. We had lots to talk about and we ate together every day. She had a boyfriend who had a cottage near our hotel and she spent most of the week there with him. So that was an extra bonus for me, staying alone so much - and it was much appreciated! 

Mun tavaroita ja lomatekemisiä / My stuff and holiday things to do 
The first day there was a get together for the whole group, there were 22 of us from the The Finnish Association of People with Physical Disabilities.  I was probably the youngest and the least able even though the others had more visible disabilities, but they had more energy and they were able to go hiking and exploring. 

On Monday there was a little outing walking on the duck boards over a swamp. It was very lovely and pretty, but a bit too much for me. So I had to pay for it the next day. Tuesday was a rest day for me, just stayed in the hotel and read lots. 

Rentoilua / Relaxing
On Wednesday we went to a nature center and I got to take a gondola lift to the top of the fell Ylläs. It was fantastic! It was very windy and airy and I could see miles and miles (or kilometers and kilometers) away! And I went to have a coffee there. 
Gondolihissillä ylös / Going up with a gondola elevator 

 Thursday we were given a lecture about northern berries and herbs and I bought some items to try. On Friday was our last day and I had to give up the room at noon. The bus came to take to the airport at 6 pm, the time in between I just read books. I managed to read over 1000 pages during my holiday - so sweet! 

Poro / A raindeer

Kittilän lentokenttä iltavalossa / Kittilä airport in the evening sun about 9pm
The flight home was an hour late, but we made it to Helsinki. My partner was meeting me at the airport and it was so lovely! And my little doggies were beside themselves when I got home. Little Miky barely left my side for the couple of first days. Thankfully I had a few days off to recuperate from the travels before going back to work. This little holiday was soooo good, and I'm so pleased I went there - so relaxing! I'm gonna apply for another one when it's possible again, in 2 years time.
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ihana lomaraportti, ihana loma, ihana sä! <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten hieno loma sulla on ollut, joskus on niin ihanaa vaan nauttia omasta seurastaan. Ja vielä tuollaisissa maisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Teki kyllä niin hyvää ja noi maisemat vei sydämen <3

   Poista