lauantai 11. elokuuta 2018

Kirjekaverit - mikä ihana harrastus / Penpals - what a lovely hobby!

Hei! Haluaisin kertoa ja kirjoittaa siitä mitä ihminen voi tehdä ja harrastaa jos hänellä on sellainen sairaus että esim liikuntaa ei voi harrastaa ja tulee oleiltua kotona paljon. On ihmisiä jotka eivät osaa olla tekemättä mitään ja käyvät kotona vain nukkumassa, heillä seinät kaatuvat päälle jos kotona pitää olla vaikka flunssan takia pidempään kuin pari päivää. Mä olen ihan toisenlainen, viihdyn kotona viikkokausia putkeen eikä ole vaikeuksia keksiä tekemistä vaikka vain sohvalla ollen. Mä en osaa pitkästyä ollenkaan. Pikeminkin on liikaa jonossa tehtäviä kivoja asioita, vaikka olen vain kotona enimmäkseen.

Nyt on ollut hieman viileämpää ilmaa. Hauskaa kuinka ihokin iloitsee tuosta viileästä tunteesta jonka pieni tuulenvire saa aikaan. Tuntuu että on helpompi hengittääkin, vaikka mulle tuo hellekausi ei ollutkaan pahin mahdollinen. Mä tulen ihan hyvin toimeen helteen ja lämmön kanssa, joskin tuntui että nuo viime viikot oli sellaisia että aivot sulivat ja oli vaikea tehdä mitään ylimääräistä kun ei vaan jaksanut kuumuuden takia.

Nyt kuitenkin saa tartuttua rästihommiin kun tuntuu ajatuskin kulkee paremmin. Kirjekaveritkin ovat joutuneet odottelemaan kirjeitään kun on pari niitä ollut kirjoitettavana.

Hankin tässä vuoden aikana itselleni 12 kirjekaveria! Muutama Suomesta ja loput ulkomailta, Japanista, Zimbabwesta, Yhdysvalloista, Saksasta, Islannista ja Alankomaista. Ihan mahtava harrastus. On niin henkilökohtaista saada kirje joka on kirjoitettu käsin ja nähty vaivaa sen kirjoittamisessa. Se on niin paljon mukavampaa hypistellä ja lukea kuin sähköisiä viestejä (joskin nekin ovat tietty mukavia!).

Ihana kirje ja tarroja japanilaiselta kirjekaverilta / A lovely letter and stickers from my japanese pen pal
Kirjekavereiden kanssa ollaan myös vaihdettu jotain pieniä lisälahjoja, tarroja, washeja, kortteja ja muuta pientä mikä kulkee kuoressa, sekin ilahduttaa ja mä voin käyttää niitä bujossani. (Jota yhä jaksan ylläpitää, jatkunut jo puolitoista vuotta!). Mäkin lähetän heille jotain pientä, muumitarroja tai muuta suomalaista tai jotain bujo/plannerikoristelujuttua mitä löytyy ylimääräisenä ja kortteja kotikaupungista.

Hauskinta on että näistä ventovieraista tyypeistä on muutamasta tullut yllättävän läheisiä, tuntuu että löytyy samankaltaisuutta ja paljon yhtäläisyyksiä. Ei meissä ole kovin paljoa eroa vaikka elämme eri puolilla maapalloa. Olisi kiva saada vielä muutama kirjekaveri vaikka Etelä-Amerikasta ja Australiasta. Sitten olisi vissiin joka mantere paitsi Etelänapamanner katettuna.

Kirjekaverit on siitä ihana harrastus että satunnainen postimerkki ei vie konkurssiin, sain ystäviltä heille ylimääräisiä kirjepapereita ja sitä voi tehdä sohvalla. Ja samalla olla yhteyksissä ihmisiin ja maailmaan ja olla jollain lailla sosiaalinenkin. Kirjettä voi kirjoittaa vähän kerrallaan jos ei jaksa paljoa kerrallaan. Ja kirje joka tulee postiluukusta! Mikä ilo!

Sain lahjoituksena kirjepapereita / Got letterpapers from my friends 
Voi odottaa päivässä oikeaa hetkeä ottaa kirjeveitsi käteen ja avata kirje. Kurkata sinne sisälle ja ooh! Siellä on jotain ylimääräistä. Varovasti otetaan sisältö ulos ja ihastellaan ihania tarroja mitä tällä kertaa kirjeystävä laittoi mukaan. Sitten taitellaan kirje auki ja sukelletaan kirjeystävän sanoihin ja maailmaan! Niin hienoa. Lämmin suositus tälle harrastukselle.

I'd like to write about stuff I do at home. I know there are people who get bored easily and can't stand if they have to stay home for more than a few days at a time, the walls will close around them. I'm not like that at all! I never get bored and I'm easily entertained. I can stay home for weeks on end and will have lots to do all the time. 

We had a heatwave here for 3 weeks, it was about +30 the whole time! Now it's second day a bit cooler and already I feel like I can take on some stuff I haven't had the energy to do during the heatwave. Like my penpals! I'm a few letters behind and now I can start writing again. 

Lähteviä kirjeitä / Outgoing mail
During the last year, I've got myself 12 pen pals around the world. Few from Finland and from Japan, Zimbabwe, Germany, Netherlands, Island and a couple from the United States. It feels so intimate to read something another person has taken time and written and much nicer to touch than an e-mail (which are nice to receive also!). 

With some pen pals we also exchange small gifts like stickers and washi tape and cards, and those I can use in my bujo (it's still going strong after 1,5 years!). I'll send something small for them also, some Moomin stickers and post cards from my home town and other small things. 

The best part is that some of my pen pals have become quite close and feels like we have lots of things in common. It's nice to notice how similar we are no matter where we live. I'd like to have a few more pen pals like from South-America and Australia, then I'd have all the continents covered, except the Antarctica. 

Snail mailing is the best hobby, the cost of a stamp is not too much, my friends donated their old stationary to me that they didn't need anymore and you can do the writing sitting on a sofa. And you can do it little by little if you don't have the energy to do it all at once. That way you can be in contact with people and the world and be social. And when you receive a letter! What a joy!

Then you can wait for the right moment to get your letter opener and open the envelope. Peek in carefully to see what's in there - ooh, there's something extra! You take it our carefully and admire the stickers you got this time -so lovely! Then you fold the letter open and dive into the world of another person and enjoy their handwriting and stories. So cool and wonderful. I highly recommend this hobby to everyone! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti