sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kesähommia / Summery stuff

Helteinen Hei!

Hellekausi alkoi, mitenkäs muutenkaan kun mun työt alkoivat! Tämä alkaa olla jo aika naurattavaa, aina kun mä olen töissä on lämmintä ja helteistä ja kun olen vapaalla tai lomalla niin ei niinkään! Noh, sen verta ei pidä paikkaansa, että ensi viikolla helteiden pitäisi jatkua vaikka mun työviikko loppuukin. Saas nähdä kuinka käy. Mutta te ketkä rakastatte helteitä niin kiitokset tänne päin, kiitos!

Sen verran vielä palaan mun lomaani, että en viime postauksessa kertonut mitä kaikkea muuta lomallani tein, lepäämisen lisäksi. En siis ihan pelkästään maannut sohvalla. Vaikka enimmäkseen niin olikin. Kuten kerroinkin, niin vietin aikaa perheenjäsenten ja ystävien kanssa enemmän kuin useina edellisinä kesinä. Se on ihanaa! On tullut myös pyörällä liikuttua enemmän kuin muutamiin vuosiin. Se on myös mahtavaa. Jostain syystä pyöräily sopii mun keholle, se vie vähemmän energiaa kuin kävely, vaikka joillain ME/CFS potilailla se on toisin päin.

Kesän aikana olen jo kokenut joitain juttuja joita en ole ennen tehnyt! On aina hienoa kokeilla jotain uutta. Tähän mennessä ekoja kertoja on olleet Järvenpään kesäteatterissa käynti. Käytiin puoliskon kanssa katsomassa aivan loistava näytelmä Maaninkavaara. Perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen romaaniin josta pidin paljon. Teatteriversio oli tosi hauska, monta kertaa pyrskähdin nauruun. Oli myös mahtavia ideoita toteutuksessa ja näyttelijäsuoritukset oli hyviä.

Kesäteatterin lava / The summer theatre stage 
Kävin myös Tampereella Suomen CFS-yhdistyksen sponssaamassa virkistyspäivässä Pyhäjärvellä. Seilattiin saunalautalla kauniiseen paikkaan ja siellä saunottiin, pulahdettiin järveen, lilluttiin poreammeessa ja grillattiin ruokaa hyvässä seurassa. Tuli heitettyä talviturkki, vaikka vesi oli silloin tosi kylmää (mun mielestäni). Risteily kesti nelisen tuntia ja tuntui liian lyhyeltä, sillä meillä oli niin kivaa. Loistavat puukiuaslöylyt ja hieno pilvipoutainen ilma joka ei ollut liian kylmä eikä kuuma. Ja niin kiva viettää aikaa ihmisten kanssa jotka kokevat samoja asioita ja ymmärtävät puolesta sanastakin. Ja kun voimat loppuvat, voi vetäytyä sisätiloihin sohvalle loikomaan kunnes taas jaksaa jutella. Eikä kukaan katso kieroon kun niin tekee. Kiitos järjestäjälle ja verrattomille vertaisille!

Saunalautalla / On the sauna ferry 
Näiden lisäksi kävin kirppareilla, ihana kun äiti muutti takaisin saman kaupunkiin niin on tullut nähtyä useammin kuin ennen ja tehtyä pieniä kivoja kirppis-, kahvittelu- ja lounasretkiä. Kesäkuun alussa mun kaveri Norjasta kävi yökylässä! On ollut sukulaistyttöjen valmistujaisia ja synttäreitä ja serkun järjestämät pihajuhlat joissa oli ihana tavata serkkuja ja kavereita. Mulla oli sinä päivänä paha ahdistus päällä ja meinasin jättää menemättä, mutta hyvä kun menin. Siellä olo tasaantui ja tuntui hyvältä nähdä rakkaita.

Vaikka tuntuu että loma meni toipuessa, niin kun katson mun bujoa johon olen merkannut kaikki jutut, niin kyllä vaan se näyttää aika täyteläiseltä! Olen siitä onnellinen. Ja kulunut lause (ja biisi mitä inhoan), vielä on kesää jäljellä! :D

In English: 


saunalautta / the sauna ferry
Hot Hello! It's very hot now, of course, since I started working again. It's almost laughable how it goes. Every time I'm off work, it's not so very warm or sunny and when I'm working, it's so hot and sunny and summery. Every time! Except now they're promising that this hot season will continue even after my work week. Well, we'll see!


More about my holiday. It wasn't all recuperating and resting, mostly it was, but not completely. Like I told, I spent more time with family and friends than I have done in years. Which is lovely! And I've ridden my bike more than previous years. For some reason riding a bike suits me better than walking, with many ME/CFS patiens it's the other way around. 

I had a couple of first times this summer. My first time going to a summer theater here in my home town. Finland is full of summer theaters, they're normally out doors and every tiny little village and bigger town have their own. Our local theater had a play about being really really sports orientated and what happens when a father is a runner coach and the coachable son disappears and the daughter takes his place to make the father happy. It was hilarious and made me laugh several times. It had lots of very Finnish problems and things in it. 

The other first time was going to Tampere to sail the lake Pyhä with a sauna ferry. It's like a flat boat with indoors area, where you steer the boat, there's a living room, dressing room, sauna and shower and on the roof top there's a Jacuzzi and a big table and a bbq. We had a great time! It took about 4 hours and it felt like it wasn't long enough! It was a peer support meeting with people with ME/CFS and it was so good to talk with ppl who know what you're going thru and understand when you have to go and lie down for a while. I so want to do that again sometimes. 

Also I met with my mom lots of time, she's moved back here and we see more often now. We went to secondhand stores and had coffee and lunches. I love her being here close again! In early June I had a friend stay over night, she came from Norway. Then we've had birthdays and graduation parties of nieces. And a garden party where I met relatives and friends, that day I had bad anxiety but I'm happy I went because it did a world of good to me! 

Even if it feels like I just rested and did nothing during my whole holiday, looking at my bujo I can see that I did stuff, I wrote down everything and have lots of entries of lovely things. And there's still some summer left :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti