sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Ei ihme! / This explains it!

Pari päivää sitten Facebookki muistutti että neljä vuotta sitten allekirjoitimme vuokrasopimuksen. Muistelin hieman että minkä niistä, ja se oli se jolloin muutimme syrjemmästä keskustaan, taloon josta olin sen sijainnin takia haaveillut kauan.

Ja kauhukseni tajusin että niin, siitä on neljä (4) vuotta. Sen jälkeen olemme muuttaneet kolme (3) kertaa!!

Se olisi terveellekin ihmiselle aikamoinen suoritus, saatikka sitten jaksamisrajoitteiselle sairaalle kuten mä. Ja varsinkin tämän meidän huiman tavaramäärän kanssa ja ottaen huomioon että kaikki muutot on olleet pakon sanelemia eivätkä ole johtuneet mistään päähänpistoista tai omasta halusta saada vaihtelua. On vain ollut pakko muuttaa jotta saisi ja voisi asua silleen rauhassa että on kivaa ja pystyy lepäämään ja päättämään itse milloin nukkuu ja milloin valvoo.
Uusi keittiö / new kitchen
Mä olen ihmetellyt miten mä voin niin huonosti. Energiaa on heikommin kuin ennen, en pysty mihinkään ylimääräiseen. Jouluna oli flunssa ekaan kertaan kolmeen vuoteen ja siihen vielä hurja äkäinen nenäherpes ja virtsis. Ja sitten meni selkä kipuisaksi. Jostaihan tuokin kertoo. Lepoa tarvitsen. Olen tämän vuoden puolella ollut enemmän sairaslomalla kuin töissä. Ja se on inhottavaa, mutta tullut tarpeeseen.

On ollut huolestuttavaa kun ei ole voimia kuten ennen. Kävely on raskasta ja hidasta. Koiralenkit mä jaksan jotenkuten, mutta en kovin pitkiä. Kavereita en ole jaksanut nähdä, ei ole ollut juuri sosiaalista elämää. Tuntuu että elämä on supistunut sohvannurkkaan.

Kolme muuttoa neljässä vuodessa! Ja koko ajan ollut se stressi että voiko tähän jäädä? Mitä jos ei voi? Mihin voi muuttaa? Mistä saa asunnon? Millaiset naapurit siinä on? Millä voimilla ja lihaksilla sen muuton tekee? Kuka jaksaa pakata? Saadaanko muuttoapuja? Hui kamala! ! Mutta onneksi selvisimme tänne, ja saimme paljon apua ihanilta ihmisiltä <3

Hurja stressi joka on kestänyt kuukausia aina kerrallaan. Viime muutto oli elokuussa. Vieläkin on iso osa tavaroista laatikoissa, purkamatta. Ei ole ollut voimia. Mutta nyt me tiedetään että tähän voidaan jäädä. On rauhallista ja ihanaa, kiva asunto, ihanat näkymät, rauhalliset naapurit ja kiva sijainti. Eli ei ole kiire millään eikä minnekään. Halua olisi saada kirjat hyllyyn ja tavarat paikoilleen, mutta pelkkä arki vie kaikki voimat.

Saan silti ison ilopläjäyksen joka kerta kun saan paina hissin nappia ylimpään kerrokseen - ja vielä kulmahuoneisto! Ja kivat mummot seinänaapureina ja kiva asunto kaikin puolin. Joskus yöllä herään nauttimaan siitä miten on hiljaista - ei sitä voi ymmärtää ellei itse ole kokenut sitä että ei voi nukkua naapureiden takia.

Jatkukoon tämä asunto-onni <3

Eka päivä uudessa / the first day at the new home

Muuttopäivän iltaa / the evening of the moving day
Few days ago FB reminded me that 4 years ago we signed a lease to an apartment. Took a while to remember which one and then I remembered that it was the one in the centrum, the building in such a good location that I had dreamed of living there for years! 

Horrible to realize it's been 4 years! And since then we've had 3 moves!! 

That's quite a lot, even for able bodied person, let alone a sick one like me. And with the amount of stuff that we have! And to take into consideration that we didn't exactly want to move, but we always had to so we could live in peace and quiet and decide when we want to sleep and when to be awake, not so that neighbors will decide those things for us. 

I've been wondering why I've been so poorly, no energy, walking is hard an difficult. Doggie walks I've managed, but not too long ones. Haven't had the energy to socialize or see friends. My life's been in the corner of my sofa. I've also had the flu for the first time in 3 years, and other infections. I've been more on sick leave than at work this year.  That's unfortunate, but I've clearly needed it. 

Three moves in four years! And a huge stress the whole time, can we stay here? What if we can't? Where to move, where to live? Where to find a new place? Who will have us as tenants? What kind of neighbors will there be? How to arrange the move? Will we get any help? Who has the energy to do all the packing? O M G. Thankfully we are here now, and we got so much help from wonderful people <3 

The stress has been with me and in me for months at the time. Almost all the time these past four years. The latest move was in August, and we still have about half of our stuff in boxes, unpacked. We haven't had the strength to do that. But now we know we can stay here. It's peaceful and quiet, nice neighbors, lovely apartment, nice views, very good location. So we're not in a hurry to arrange all the things. I'd like to unpack my books etc, but just everyday life gets all my energy atm. 

I get ridiculously happy every time I press the button on the elevator to the top floor. And a corner apartment, with lovely granny neighbors. Sometimes at night I wake up just to enjoy the silence. I don't thing anyone can understand that unless they've been experiencing insomnia because of the neighbors. 

Let this homey happiness continue <3

Uudet sohvat kovassa käytössä / New sofas in a heavy use

1 kommentti:

  1. Kivalta teidän asunto näyttää, varsinkin keittiönurkkaus. Ja ihanaa että viihdytte ja on rauhallista. Toivottavasti muuttorumba on nyt ohitse moneksi, moneksi vuodeksi. Itse ajattelen kauhulla, että täältä johonkin muuttaisi, meillä on yli 20 vuoden rojut nurkissa. Onneksi ei ole pakko, vaikka onkin hullua ja epäekologista asua kahden isossa talossa. Toisaalta kun lapset kumppaneineen vierailevat niin on kiva kun on tilaa.

    VastaaPoista