maanantai 20. helmikuuta 2017

Banaaniahdistus / Banana anxiety

Ahdistaako teistä ketään muuta banaanit? Jotenkin luulen että ei kovin moni jaa tätä tuntemusta kanssani. Se iskee aina välillä, useimmiten kaupassa. Silloin pitää puristaa silmät kiinni ja alkaa pään sisällä lällättää kovaan ääneen jotain älämölöä etteivät ajatukset pääse liikaa valtaamaan mieltä.

Banaaniahdistus syntyy siitä että kaupassa henkilö (tässä tapauksessä minä itse) näkee banaanin. Näkee monta banaania, mä näen aina niitä luomubanaaneita, ja mieluiten reilun kaupan. Ne maistuvat parhaalle. (En voi ymmärtää että joku ostaa jotain tsikiittaa).

Sitten tulee mieleen että meidän kaupungissa on aika monta kauppaa. Ja jokaisessa kaupassa on aika monta banaania. Ja viereisessäkin kaupungissa on aika monta kauppaa. Ja jokaisessa niissä on banaaneita. Ja sitten Suomessa on aika monta kaupunkia, joissa jokaisessa on aika monta kauppaa. Ja niissä KAIKISSA on banaaneita. Eikä se lopu siihen...

On kauheasti eri maita - ja niissä kaikissa on tuhansia kauppoja ja niissä kaikissa on myynnissä banaaneita!! Ihan järjetöntä!! Ei voi missään kasvaa niin paljon banaaneita että niitä riittää ihan joka paikkaan! Ei voi! Varmasti jossain kuljetusvälissä käy sellainen raamatullinen viisi kalaa ja kaksi leipää-tyyppinen juttu jossa muutama hassu banaani monistuu riittäväksi tuhansille ja taas tuhansille ihmisille. Ei sitä voi muuten selittää.

Ja sama koskee ihan kaikkia tavaroita ja elintarvikkeita, mutta jostain syystä banaanit on pahimpia.

Mulla hajoo pää, kun mä mietin tuota.

Banaanikuva netistä / banana picture from the net
Does anyone else get anxiety about bananas? Somehow I think that there aren't that many that share my feelings about this. It attacks me every once in a while, mostly when in a grocery store. Then I have to close my eyes really hard and start singing something in my head to block those thoughts. 

Banana anxiety starts when I'm going to a grocery store, and  I see a banana. See many bananas, I always see organic bananas, and preferably fair trade ones. They taste bestest! ( I can't understand why someone would boy those chiquitas). 

Then I think that there are many stores in my home town. And they all sell bananas. And in the next town, they have lots of stores and they all sell bananas. And then in the whole of Finland, lots of towns with lots of stores and they ALL have bananas! And it doesn't end there...

There are lots and lots of different countries - and they all have towns and stores and they ALL sell bananas!! It's mind boggling!! There can't be growing so many bananas anywhere! There can't! I'm sure that somewhere along the line of transportation there happens some sort of biblical five fish and two breads kind of a thingy where a funny few bananas transform into a lot of bananas for thousands and thousands of people. It can't be explained any other way. 

And the same goes for all the things and food around the world, but somehow the most difficult for me are the bananas. 

My head really hurts when I'm thinking of that. 


5 kommenttia:

 1. Voisiko johtua siitä, että harvemmin näkee banaaniplantaaseja? Eihän sulle tule samanlainen olo leipähyllyssä, kun näät viljapeltoja joka puolella (tai siis näkisit jollet pysyisi siellä kaupungissa)? Kokeile auttaako banaaniviljelmäkuvien katselu :)
  Vaikka:
  https://goo.gl/images/YyZF1e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kuvasta ja ajatuksesta! Silti tuo viljelmä näyttää siltä että ei niitä mahdu maailmaan tarpeeksi että kaikille olisi banskuja! Ja toi kyllä koskee melkein kaikkea, vaatteita, tavaroita eniten. Ahistaa miten paljon kaikkea on!

   Poista
 2. Voi ei, alkoi mullakin paassa surista tuo. :D ja taalla sentaan kasvaa niita banaaneja. Niita myydaan usein sellaisista karryista, jotka on joko parkkeerattu jonnekin tai liikenteessa. Toki kaupoissakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ne banskut siellä paremman makuisia kun niitä kasvaa siellä? Ja hei, ei ollut tarkoitus saada muita ahistumaan, toivottavasti ei ainakaan liikaa mennyt sun päähän :D

   Poista
  2. Hmm, siita on niin kauan kun oon Suomessa syony banaaneja, mut kylla ne mun mielesta on parempia taalla. Kun ei niita tarvi poimia raakana.

   Kylla ma selvian tasta. :D

   Poista