torstai 5. tammikuuta 2017

Ahdistusta ja arvontavoittoja / Anxiety and little wins

Uusi vuosi ja vanhat vaivat. Mulla oli tauko täältä ja vähän joka paikasta kun tuossa marraskuussa iski kauhea ahdistus. Pitkästä aikaa, viimeksi se oli vuonna 2011 jolloin kävin sairaalassakin sen takia. Ja silloin ahdistus jatkui yhtäsoittoa 4 kk. Nyt se ei onneksi ollut niin paha. Sen verran kuitenkin että laihduin vähän kun maha ei kestänyt ruokaa ja pää ei kestänyt mitään.

Ahdistuksen aiheutti se, että saatiin uudet yläkerran naapurit, eivätkä ne ole ikävä kyllä villasukkahissuttelijoita, vaan keskellä yötä huonekalujen raahaajia ja pomppivia lapsia (juu, tiedän, ei sais paheksua, mutta mutta...) ja meidän unet nyt jäävät lyhemmiksi sekä illasta että aamusta. He valvovat myöhään yöhön ja jostain syystä vetävät huonekaluja lattioita pitkin niin että kirskuna käy. Aamulla sitten pompitaan ja juostaan niin että ei voi nukkua. AAArrrggghhhh.

No, ahdistus vähän helpottui, koetetaan miehun kanssa keskittyä hyviin asioihin ja niihin pieniin hetkiin kun on hiljaista. Eli kun yläkerta ei ole kotona. Laitettiin myös asuntohakemukset ihan jokapaikkaan taas. ja tutkitaan myös yksityisten tarjontaa. Toiveena on seuraava:

ylimmän kerroksen kolmio, tai rivarikolmio, mukavat hiljaiset naapurit, ei ketään yläpuolella, vähintään 67 neliötä, kivasti säilytystilaa, vaatehuone, sauna ja parveke olis kivat, myöskin valoisuus olisi kivaa. Sijainti lähellä keskustaa, ja vielä edullinen vuokra! :D Saa toivoa meille tuota meidän puolestakin!

Että sellasta. Tuo ahdistus ja unien puute on vaikuttaneet sen verran että voimat on olleet tavallista vähäisemmät. En jaksa oikein mitään. Töissä käyminen vie kaikki voimat. Joulunpyhät oltiin kotona hissuksiin, samoin uusi vuosi. Meidän koko suku oli pahassa flunssassa joulun, niin ei oltaisi voitukaan vierailla missään. Tykkäsin kun saatiin vain olla.

Jotain hyvää viime vuodesta, osallistuin ahkerasti erilaisiin arvontoihin FBssa ja Instassa, ja voitinkin juttuja:

- Madaran SOS-sarjan tehoseerumi ja päivävoide
- Eleven nettikaupasta luomukosmetiikkaa kasvojen puhdistusaineen, poskipunan, luomivärin ja huulikiillon
- Kiss Kiss taidesukkahousuilta voitin mustat himmelisukkikset
- Mandy vaateliikkeeltä voitin villasukat siskolle joululahjaksi ja rannustimet itselleni
- Varalusikka nettikaupasta voitin ihanan kaulakorun
- Erään dekkarin esilukijana olosta voitin 50 euron lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan
- Eräästä huutokaupasta jonka tuotto Romanian koirille voitin kaulakorun
- Toisesta huutokaupasta voitin rannekellon
- Ehdotin kirjailijan pyynnostä nimiehdotuksia jotka kaikki päätyivät kirjaan ja voitin kirjan
- Koirien hyvinvointikeskuksen jouluarvonnasta voitin koirille lelun
Voi olla että oli vielä jotain muuta, mutta en nyt muista :) Ehkä ne kaikki 86 nelilehtistä apilaa jotka löysin kesällä auttoivat tässä!
Hello! It's been a while. Mostly because I've not been feeling too well. Had bad anxiety in November due to the fact that our upstairs apartment had people move in finally. And they're not the quiet type. They love to move their furniture around in the middle of the night and wake up really early to jump around. So we can't sleep enough, and it's making me even more exhausted than I'm normally. 

Hadn't had that bad anxiety since 2011 when it was really bad, I went to a mental hospital for a while then, and the anxiety lasted for 4 months non-stop then. It was a bit easier this time though...

We decided to try to concentrate on the good things and the little moments of silence (when they're not at home). And we sent applications for a new home to all possible places! What we hope for is a three room and kitchen top floor appartment, a walk in closet, balcony and sauna would be nice. And location near centre and not too expensive :D You can wish it to us too if you like! 

So, due to lack of sleep and anxiety I've been feeling more tired than usual and haven't had the energy to do most things, like being on the compure. We spent Christmas and New Year just home by ourselves. Most of my family was having a realle bad flu so we couldn't even visit anyone. 

Something good about last year, I took part in many competitions if FB and Instagram, and was lucky enough to win some prices like:
- Ecological cosmetics from two different places
- some jewellery
- a gift card to a book store

- a book
- woolly socks and wrist warmers
- panty hose with hand printed design
- a toy for doggies
- a wrist watch
There could be more, but can't remember now...Maybe all those 86 four leaved clovers that I found last summer helped here a bit! 


8 kommenttia:

 1. Oho mikä voitto lista. Jos olisi rahaa niin voisi niille yläkertalaisille ostaa huopatossut ainakin.

  VastaaPoista
 2. Hienoja voittoja olet saanut, ja paljon! Kurjaa että te joudutte muuttamaan kun yläkerrassa metelöidään, toisinpäinhän sen pitäisi olla :( toivottavasti löytyy kiva kämppä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maija! Olen samaa mieltä, mutta minkäs teet, 'elämisen äänet' on sellainen asia jota vastaan ei sovi pullikoida!

   Poista
 3. Heh, minäkin keräsin nelilehtisiä apiloita hulluntavalla ala-asteella parhaan kaverini kanssa. Löysimme myös joitakin viisilehtisiä, 1 tai 2 kuusilehtistä ja yhden seitsenlehtisenkin!

  Tuo kämppäkuvio on niin ikävä. Jos ei pysty lepäämään kotona silloin kun sitä tarvitsee, niin siinä menee kyllä ihan koko elämä mutkalle. Saisi olla sellaisia hiljaisten ihmisten taloja ja sitten lapsiperheille, bilettäjille ym. omat talonsa. Ei yhdessäkään elämäntyylissä sinällään vikaa ole, mutta niiden yhteensovittamisesta koituu ongelmia...

  Minun naapurini on onneksi nyt lopettanut ne aamukahdeksan teknoherätykset ja se vaikutti todella paljon elämänlaatuun. Olen kyllä itsekin ajatellut, että siitä huolimatta ettei Berliinissä oikein tunneta hissejä, haluan edes yrittää seuraavaksi etsiä ylimmän kerroksen kämppää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mäkin olen löytänyt paljon 5-6-7-lehtisiäkin, niitä en ota tilastoon mukaan :D Ja samaa mieltä, pitäisi olla hiljaisten taloja erikseen. Ei mullakaan mitään ole noita vastaan, mutta harmittaa että oma elämä menee huonoksi tuon takia. Onneksi oot saanut olla nyt rauhassa teknoherätyksiltä! Ihan mahtavaa!

   Poista
 4. Heip, löysin blogisi instagramin kautta ja luin läpi kokonaan. Ihastutti koiruudet ja värit. Värit ovat tärkeitä mullekin. Muitakin samanlaisuuksia löytyi. Blogini on tällä hetkellä lähinnä terapeuttinen kaatopaikka, ei kovin iloinen ilmapiiri. Mutta jospa se tästä.

  Terveisiä eteläiseltä pallonpuoliskolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos ja tosi kiva kuulla! Kävin katselemassa sun instaa, ihania kuvia ja tosi mielenkiintoisen näköistä elämää, vierailen blogissakin kunhan kerkiän - kiva kun löysit tänne :)

   Poista