torstai 21. heinäkuuta 2016

Kesäkuulumisia / What's up with my summer

Kesäinen arki jatkuu. Töissä olen ollut normaalisti, siellä on ollut melko vilkasta. Vuosia sitten kesät kirjastossa olivat rauhallisia ja oli aikaa tehdä omia projekteja. Nykyään koko kesä on täyttä tohinaa ja hyllyttämiseen ja muuhun asiakaspalveluun menee lähes koko aika. Meidänkin lastenosastolla kesäkuun tilastot olivat hurjaa nousua edellisiin vuosiin ja kuukausiin verrattuna. Veikkaan että osa tuosta johtuu siitä, että ihmisillä ei ole varaa matkustella ja ilmaset huvit ovat tärkeitä. Lukeminen ja kirjastossa huonolla ilmalla hengailu on kivaa puuhaa koko perheelle.


On tullut lainattua paljon kirjoja! 
Kirjoitin mun sairaus/terveysasioista #Sairaankaunisyhteisön blogiin, jutun voit lukea täältä. Eli muutosta toipuminen on vielä kesken, ja se tulee viemään aikaa. Parasta mitä voi olla on se kun työviikon jälkeen katsoo kalenteria ja se on tyhjää täynnä. Ei mitään ohjelmaa, ei yhtään suunnitelmaa, saa vain olla ja levätä, ja jos on voimia voi käydä jossain tai olla käymättä. Eli ei olla paljoa matkailtu tai tehty mitään ihmeellistä. Ja onhan noi ilmatkin olleet vähän mitä sattuu. Nyt on onneksi taas jo lämpimämpää ja kesälomalle sattui se hellekausi - enpä olis uskonut!

Koirien kanssa ollaan kävelty ja he nauttivat ruohosta
Tänä vuonna en jaksanut käydä itse poimimassa luomumansikoita, joten sain valmiiksi poimitut mansikat kotiin kuljetettuna, hyvää hintaa vastaan. Se oli kätevää, itselle jäi vain putsaus, syöminen ja loppujen pakastus. Viimevuotisia mustikoita on pakkasessa ihan hyvästi vielä ensi talveksikin, niin niitä ei tartte ostaa eikä kerätä. Vaikka olisikin kivaa mennä metsään haahuilemaan marjakorin kanssa, niin voimat eivät siihen nyt riitä.

Oma maa mansikka
Olen onneksi jaksanut hieman enemmän käydä siskolla sen ihania tyttäriä sekä itseään tapaamassa. On ollut sydäntä raastavaa kun ei ole ollut voimia vierailla, vaikka asutaan samassa kylässä. On ikävää kun tapaamisen puutteessa lapset alkavat vierastaa, vaikka ovat niin rakkaat ja ihanat. Nyt onneksi vierastaminen on hälvennyt ja meinaan tehdä kaikkeni että jaksaisin tavata heitä useammin :) Samoin monien ystävien tapailu on ollut jäissä, se on hurjan ikävää. Välillä tuntuu kuin ei olisi juurikaan ystäviä jäljellä, olen vain linnoittautunut kotiin miehun ja koirien kanssa. En jaksa pitää yhteyttä, viesteillä, soitella tai lähetellä kortteja tai lahjoja, saatikka sitten käydä missään tai kenenkään luona. Se on tämän sairauden ehkä ikävin puoli. Ja vaikeimmin ymmärrettävä. Että vaikka halua olisi, niin jaksua ei ole. Enkä ole ainoa CFS-ihminen joka tästä kärsii.

Olen hommannut partsikukkiakin, ekan kerran ehkä ikinä! 

Olohuoneen valmis nurkkaus, se tärkein

Tämä pitäisi oppia ja sisäistää
Asunnon järjestäminen on vieläkin ihan vaiheessa, laatikoita siellä täällä ja kaikki vinksin vonksin. Mutta ei meillä ole mikään kiire. Välillä on pakko vain olla tekemättä mitään, vaikka lootat vaateliaina houkuttelevat purkamaan ja järkkäämään. Me ollaan katsottu Peep Showta tvstä. Se on hauska sarja.

No, tässä tätä kesäistä elämää, onneksi kesä vielä jatkuu :)

Everyday life is continuing. Been working. Summers at the library are not as quiet as they used to be, it's very hectic! I think it's because people have less money to spend on travelling, then the free public libraries become very important, reading and hanging out in the library. 

I'm still recovering from the move. It'll take time. We haven't done anything exciting, just being home, watching tv. The best thing after work week is when the calendar is totally empty, nothing to do and nowhere to go! The weather hasn't been very nice, rainy, cloudy and coldish. I'm so happy the hottest days were when I had my holiday! Now it's getting warmer again :)

This year I didn't go and pick organic strawberries myself, didn't have the energy, so I had them brought to my door. All I had to do was to clean them, eat and put the rest in the freezer for the winter. I still have blueberries in the freezer from last year, so this summer I don't have to go pick them up or buy them. I'd love to go to the forrest and pick them, but just can't. 

This summer I've managed to visit my sister and her adorable daughters a bit more often. It's heart breaking that I haven't had the energy to visit them more even when we live in the same village. But now I've seen them a bit more, and I'll try my hardest to keep seeing them! Also I haven't seen many of my friends much. Sometimes it feels very lonely, because I can't keep in touch, send messages, visit or send cards or presents. It's one of the hardest parts of this sickness, and one that is most hard to understand. That I want to, but I can't. And I'm not the only one with CFS/ME who suffers from this. 

The organizing of our home is still not even nearly finished! Boxes everywhere and so much to do. But we're not in a hurry! Sometimes you just have to be without doing anything. We've been watching Peep show, it's funny and good entertainment. 

But thankfully there's still a bit of summer left to enjoy :) 4 kommenttia:

 1. Ihanat partsikukat ja tuo sohvanurkkaus, mahtavat värit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Tosi eksoottista jaksaa hoitaa kukkasia pitkästä aikaa, ihanaa! Me tykätään molemmat väreistä kotona, vaikka siitä saattaa tulla aika tilkkutäkkimäinen ja täyteläinen fiilis :D

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Ihastelit sitä minun mandalaa, niitähän on itse asiassa kolme. Pienin noin 160 cm meni tyttärelleni häälahjaksi. tuon isoimman jätän itselle. Pojalle virkkaan vielä yhden,josta ei montaa kerrosta enää puutu, sillähän ei ole kiirettä, kun vasta joululahjaksi aion antaa sen. Täällä maalla on niin ihanaa viettää kesää, aivan kuin mökillä olisi, tämä on sellainen paikka, vain vesistö puuttuu. Mutta ei senkään ole väliä, enhän osaa edes kunnolla uida. Kyllä kesä vain on ihanaa aikaa, jotkut tykkää talvesta, mutta minä kesäkuussa syntyneenä rakasta vain kesää. Hyvää jatkoa sinulle uudessa kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Asta! Vähän oot ahkera kun olet jaksanut noin paljon virkata!! Upeaa! Ja sun koti kuulostaa mahtavalta, varmaan siellä viihtyy. Mä myös olen vahvasti kesäihminen :)

   Poista