maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kotona! / Home!

Nyt se on ohi! Muutto nimittäin. Istun vuodesohvalla, makkari on vielä kaaoksen vallassa, sängyn kasaamiseen voi mennä tovi... Nyt on maanantai-ilta ja muuttopäivä oli viime lauantai. Se kyllä jännitti ja stressasi ihan hurjasti etukäteen, olin melkein koko viime viikon migreenissä ja mahakrampissa sen takia. En tiennyt varmasti kuinka moni ystävä pääsee auttamaan muutossa ja kokemuksesta tietää että sitä nopeempaa ja kivuttomampaa mitä useampi pääsee paikalle.

Ja ihanasti tuli ystäviä auttamaan! Mä olen niin onnellinen että on noin reippaita ihmisiä ympärillä! Eli rakkaat KIITOKSET miehu, äiti ja isäpuoli, äitipuoli ja fafa, avoppi, siskonmies, toisen siskonmies, serkku, exä, ystävä, ystävä ja siskon tyttö <3 Meni kolmisen tuntia siirtää tavarat paikasta A paikkaan B ja sen jälkeen oli tarjottavana äipän tekemää gluteenitonta lohi- ja lihapiirakkaa ja erilaisia keksejä ja pullaa ja limukkaa ja kahvia. Kaikki tarjoomukset tekivät kauppansa ja olivat erittäin herkullisiä leipurin epätoivosta huolimatta :D

Haettiin perjantaina avaimet sinne uuteen ja käytiin siellä katsomassa tilanne ja haettiin pesuvehkeet ja pestiin kylppäri, sauna ja keittiö, muuten olikin ihan mukavan siistiä. Oli hienoa makustella avaruutta ja valoisuutta. Avoppi tuli auttamaan siivoamisessa ja jäi auttamaan meitä muutossakin. Perjantai-iltana meni aika myöhään että saatiin uusi paikka valmiiksi muuttoa varten.

Uuden kodin keittiö ja eteinen perällä / The new kitchen and the hallway at the back

Näkymä partilta voisi olla pahempiki / the view could be a lot worse
Paku saatiin yhdeltä ystävälta lainaan, iso KIITOS myös siitä <3 Miehu haki sen perjantai-iltana ja vietiin sillä sitten iltamyöhällä eka kuorma hankalia asioita, joita ei viitsitty jättää muuttoavulle kannettavaksi, kuten pyykkitelineet ja silityslaudat, peilit, kukat ja muut sellaiset ärsyttävät asiat. Pakuun mahtui hyvin ja tavarat saatiin ehjinä perille. Muuttopäivänä mä menin koirien kanssa uuteen vastaanottamaan tavaraa ja siellä oli kaksi koirista huolehtijaa, etteivät ne juosseet ihmisten jaloissa.

Tavaraa tuli kovalla tahdilla ja apuna oli miehun keksimä värijärjestelmä, jokaisella huoneella oli värikoodinsa ja laatikoissa oli väritarrat kertomassa mihin huoneeseen mikin meni, näin saatiin tavarat suurinpiirtein oikeaan osoitteseen jo valmiiksi. Ihan loistosysteemi!

Kun kaikki tavarat olivat siirretyt sai apulaiset syödä ja juoda ja hengähtää. Kaikkien mielestä meidän koti oli kiva ja mukava ja runsaiden kiitosten kera he sitten lähtivät koteihinsa. Avoppi jäi meidän seuraksi ja avuksi vielä sunnuntaihin asti.

Ekaksi alettiin täyttää keittiön kaappeja ja saatiinkin melko valmista jo heti silloin illalla. Miehu kasasi vuodesohvan että saatiin nukkumapaikka ja sinne olikin makoisaa kellahtaa kun oli ensin saanut virkistävän jalkahieronnan erittäin kipeisiin jalkapohjiin rakkaalta avopilta <3

Sunnuntaina jatkettiin keittiön järkkäilyä ja saateltiin avoppi kotiin ja illalla omaan saunaan - ah kun teki hyvää! Ja oli yllättävän hyvät ja kivat löylytkin! Vielä riittää muissa huoneissa työsarkaa, mutta pitää ottaa hitaasti ja ajan kanssa, ettei vähäiset voimat hupene liikaa. Mutta onneksi ei ole enää mikään hoppu!

Tykkään hurjasti tästä asunnosta, mutta ikävä kyllä huomattiin että yläkerrassa asuu taas kanta-astuja! Me ollaan varmaan kirottuja! :(

The move is over! And we survived! We had 12 friends and family to help us and I'm so eternally grateful to all of them! It took them about 3 hours to move all our things from point A to point B with a van we borrowed from a friend - huge thanks for that too! 

My mum and stepdad had made pies to all the helpers and it was delicious and so lovely to be able to feed them after their hard work! And it all was eaten. 

We got our keyes on Friday and went to see the new place to see what needs to be done. Then we got our cleaning gear from the old place and cleaned the bathroom, sauna and kitchen, other places were in ok condition. My almost-mother-in-law came to help us. and stayed through the weekend with us. 

Friday evening we got the van and took the first load of annoying things to the new home, like flowers, mirrors and clothes lines etc. It was late when we could go to sleep and the Saturday we had to wake up rather early to prepare everything for the movers and shakers. 

We had a clever color coordinated system my man came up with, so everyone could see from stickers where to put things, every room had a color code and boxes had colored stickers on them - it worked out very well! 

Now the kitchen is sorted out and other rooms are waiting to be organized, but it takes time and energy, and that I have so little of, we have to take it easy. Thankfully we're not in a hurry! 

I love this apartment so much - but unfortunately we noticed that AGAIN we have a hard walker upstairs (one who steps very loudly). We must be cursed! 


6 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Kivalta näyttää. Ja oma sauna! Voi kun se kanta-astuja olis kovasti iltauninen ja paljon poissa kotoa. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Sitä mekin toivotaan :D Toi sauna on kyllä tosi kiva!

   Poista
 2. Onnea! Ja lisää kuvia!

  Yläkerran kanta-astujaan auttaa vain yksi konsti: tutustu siihen! Jostain syystä tutun tyypin töminä ei ole puoliksikaan niin ärsyttävää. Varsinkin jos se on hyvä tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvia varmaan tulossa lisääkin :) Ja mä olen koittanut tuotakin keinoa, noita kanta-astujia on nyt ollut neljässä asunnossa tätä ennen. Tutustuminen toi viimeksi vain lisäharmia...Mutta ainahan voi yrittää uudelleen :)

   Poista