keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vertaistukea ja uusia mattoja / Peer support and new rugs

Hei taas lukija!

Nyt on lähes viikko toivuttu edellisestä pitkästä työjaksosta. Sehän meni kivasti, mutta kyllä vain vaati veronsa taas. Olin niin uupunut että kun kävelin koiralenkkejä liian vähäisellä energialla, niin jalat meni maitohapoille ja olivat tosi jäykät ja kipeät monta päivää. Ja niin kävi kaksi kertaa! Sain jalat hyvin kipeäksi ja jäykiksi ihan vain tavallisella kävelyllä! Sen siitä saa kun ei lepää tarpeeksi. Vieläkin heikottaa, mutta tänään oli eka päivä etten nukahtanut päivällä, eli olo kohenee :)

Viime torstaina mä pidin ensimmäisen vertaistukiryhmäni CFS-ihmisille. Hieman jännitti että mitä siitä tulee ja tuleeko mitään tai ketään paikalle. Ja tulihan niitä, tuli 5 naista, kokonaista. Selkeästi on tarvetta vertaistukitapaamisille, ja niistä tuleekin nyt kuukausittainen tapahtuma. On hienoa että saa tehdä jotain hyödyllistä, jotain joka auttaa ihmisiä ja jolle on tarvetta! Siitä tulee kiva fiilis. Jaksoin tuon illan vetää ihan mainiosti, väsymys iski vasta sen jälkeen. Oli mahtavaa jutella ja juoda kahvia ja teetä ja olla hyvässä seurassa!

Kauniita värejä kahvilassa / Pretty colors in a cafe

Ja herkullinen aamupala! / and a delcious breakfast!
Viikonloppu meni enimmäkseen levätessä, mutta jaksoin käydä lauantaina moikkaamassa kavereita Helsingissä - pikaisilla kahvitreffeillä mahtavassa Cafferiino Odassa!

Ja sunnuntaina sellainen juttu jaksettiin, että saatiin uudet matot eteisen lattialle. Mikyn selän takia lattioiden pitää olla suojattuja ettei se liukastele ja ennen näitä uusia mattoja meillä oli sekalainen tilkkutäkki erilaisia mattoja suojaamassa Mikyä liukastumiselta. Mua ärsytti kun oli monta pientä mattoa, jotka eivät sopineet toisiinsa ja ne liukuivat aina paikaltaan ja niitä piti oikoa ja suoria koko ajan. Lisäksi silmiä särki kun ei ollut yhteneväistä. Satuin joulun jälkeen löytämään paikalliselta nettikirppikseltä kolme pitkää räsymattoa jotka olivat samaa sarjaa. Ne peittävät nyt eteisen lattiat kokonaan ja ovat sopivat ja yhteensopivatkin! Sitä ennen piti tietty imurtaa ja luututa lattia ja saada vanhat matot pois, osa menee kiertoon ja yksi niistä säilytetään mahdollista tulevaa tarvetta varten. Nyt silmä ja sielu lepää aina kun näen kivan eteisen lattian! Eikä Mikykään liukastele :)

Uudet matot eteisessä/ New rugs on our hallway
Sain kunnian alkaa pitää blogia tuolla Sairaankaunis-sivustolla, mun blogini nimi on Sumupuu ja kerron siellä kroonisesta väsymysoireyhtymästä, ja vähän  muustakin. Siellä on tällä hetkellä 19 blogia, jotka kertovat millaista on elää erilaisten sairauksien kanssa. Tästä linkistä pääsee lukemaan mun Sumupuuta ja muita tarinoita :)

Hello lovely reader!

It's taken me a whole week to recover from my long work period. I was so fatiqued that I got my legs all sore and stiff just walking my doggies, and I did that twice! That's what I get if I don't rest when tired. But today is the first day I didn't need naps during the day.

Last Thursday I had my first peer support group meeting! It went well, there were 5 women, and clearly there is a big need for this kind of activity. We'll meet every month from now on. It's so great to be able to be helpful and to do something worth wile.

During the weekend I mostly rested, but on Saturday I went to see some friends in Helsinki over coffee and on Sunday we managed to put our new rugs on the floor. We need rugs on all the floors so that Miky could walk without slipping, we have to be careful because of his weak back. We had very mismatched rugs that kept sliding and slipping in the hallway and I didn't like it, eyesore and backsore, fixing them all the time. I found some lovely secondhand rugs that all looked the same, so now we have very matching and nice looking hallways! We had to clean all the floors and get rid of the old rugs. But now it looks so nice! And Miky can walk without slipping :)

Another new thing is that now I'm writing another blog for this community called Sairaankaunis which translates something like sickly beautiful - meaning very beautiful. They have different blogs there by people who have some sort of disability or sickness. I'm writing about ME/CFS there.

Kauniita oksia /pretty brances
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Keskeneräinen! Jotenkin toi punainen on meidän eteisen väri, koirien naulakkokin on punainen ja punainen seinäkangas odottaa seinälle pääsyä, joten noi matot kruunaa sen kaiken punaisuuden :D

   Poista
 2. Mahtavaa että jaksoit perustaa vertaistuellisen ryhmän. Ja tosi paljon tervetuloa tuonne Sairaankauniiseen, siellä on aikamoisia tarinoita blogeissa. Kivat ja pirtsakat matot ja ymmärsinkö oikein että teille on muuttanut autokin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Ymmärsit oikein, meillä on pieni Punto joten meidän elinpiiri varmaan nyt vähän laajenee ja moni asia helpottuu :)

   Poista