perjantai 12. helmikuuta 2016

Lähes lusittu loma / My holiday almost over now

Paska loma mutta tulihan pidettyä. Tää mun negailu varmaan karkoittaa ihmisiä mun blogin lukijoista, mutta pakko se on vaan hyväksyä että aina ei mene putkeen ja paskoja kausia tulee. Nyt on tämän loman kolmas, eli viimeinen viikko menossa.

 Ekan viikon mulla oli tosi kipeä maha ja migreeni, en voinut tehdä mitään. Toisella viikolla Miky alkuviikon oksenteli illan ja yön, oli paastolla ja sen syömistä tarkkailtiin ja rajoitettiin ja juotettiin nutrijuomaa. Sitten sillä oli akupunktio jossa sai apua selkäjäykkyyteen ja tuohon mahaan. Sitten kaikki oli hyvin noin päivän. Torstaina oli Mikyn hampaanpoisto-operaatio ja samalla nukutuksessa poistettiin myös hammaskivi ja leikattiin kynnet. Ja hyvä että etuhammas poistettiin, se oli kuollut ja sen takia ruskea ja jo heiluikin. Loppupäivä meni nukutuksesta toipuessa.

Perjantaina sitten alkoi Mikyllä ripulointi jota kesti koko päivän ja yönkin. Taas paastolle ja Inupekt fortea kehiin ja valvottiin taas yksi yö. Sitten onneksi maha rauhoittui ja tällä viikolla Miky on ollut terveenä, joskin tosi haluton kävelemään kun vissiin tuo sateinen ja jäinen ja hiekkainen maanpinta saa sen tassut sattumaan. Kauheeta taistelua saada sitä eteenpäin ja hoitamaan asiansa. Meinaa mennä hermo. Mutta koitan repiä viimeisetkin kärsivällisyyden rippeet kehiin, kun eihän se sille mitään voi että on kurja sää.

Lääkeetkin näyttävät vakavilta / even my medication looks serious
Tällä viikolla piti sitten tehdä kaikenlaisia kivoja rästihommia. Mutta en tehnyt. Iski valtava väsy ja uupumus ja haluttomuus mihinkään. Ei jaksa, ei haluta. Ja tuli taas paha migreeni. Jaksan vain maata sohvalla ja hommat kasaantuu ja tavarat kasaantuu eikä niille voi mitään. Toivoton olo.

Kävin tiistaina psykiatrilla ja taas kokeillaan yhtä lääkettä migreenin estoon. Triptyliä tällä kertaa. Otin ekan pillerin illalla, nukuin 12 tuntia ja noin neljän tunnin päikkärit aamutoimien jälkeen. Eli vähän väsyttää. Eikä tuo ilmakaan yhtään piristä ainakaan. Ja jännittää taas yksi uusi lääke ja miten se vaikuttaa. Vali vali. Pahoitteluni, yritän keksiä jotain kivaa ja pirteetä ensi kerralla, nyt en vaan voi. Toivottavasti teillä menee kivemmin!

Sää ei inspiroi / the weather isn't inspiring much
A shitty holiday, but it's almost over now. I'm guessing that my negativity is driving people away from my blog, but I can't help that life is sometimes less lovely and these bad periods happen. Now it's the third and last week of my holiday that's ending. 

First week I had bad stomach pains and migraine, and couldn't do anything. The second week Miky was poorly. First he threw up one night and day and I had to make him fast, only water with some nutrients. Then he had a day of acupuncture for his back and the stomach problems too. And everything was ok for a day. Then on Thursday we took him to the vet to get one his front teeth removed, it was brown, dead and already waggling. They cleaned the whole mouth while he was under anesthetics. The rest of the day went recovering from that. And the next day he had the runs and that meant one day and night going outside very often and not sleeping. This week Miky has been well, but he hates when it's raining and cold, I guess his paws hurt when it's too cold and wet and he doesn't like to walk, so it's very annoying going outside for our walks. But I can't help the weather being what it is, and just try to deal with it. 

This week I was waiting to do some stuff I'd enjoy doing and that have been waiting for my attention. But I've been way too tired and exhausted to do anything but rest. Just can't. And had another migraine as well again. All I can do is lay on the sofa and all the things just keep piling on my to-do-list and I can't help it. Feels quite hopeless. 

Went to see a psychiatrist on Tuesday and now we're trying a new medication for my migraines again. A bit nervous about that, you never know how they'll make me feel. Seems that these pills are making me even more tired, have been sleeping around the clock and still need naps during day time. And the depressing rainy, gray days aren't exactly helping. Whiney whine. Sorry about all this whining, I'll try to come up with something more happy and up-beat next time. Now I just can't. I hope you all are doing better!! <3 

9 kommenttia:

 1. Ei kuulosta kivalta kun loma menee sairastellessa. Mitä mieltä Triptylistä? Mulla se oli käytössä aluksi fibron hoidossa mutta turvotti ja teki tokkuraisiksi, kipuihin ei mitään vaikutusta. Toivottavasti sulle auttaa. Mulla on nyt Doxal ollut käytössä unihäiriö/kipukynnyslääkkeenä jo monta vuotta ja olen siihen tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi toi Triptyl väsytti kovasti, mutta on nyt tasaantunut. Ei ole ollut viikkoon migreeniä, mutta vaikea sanoa mistä johtuu, täytyy nyt kattella vähän aikaa miltä tämä vaikuttaa. Tuosta Doxalista en ole kuullutkaan!

   Poista
 2. Niin ja mukavaa ystävänpäivää sulle, miehulle ja koirakamuille! Toivottavasti ootte jo terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa takaisin sulle, ystävänpäivähän voi olla joka päivä <3

   Poista
 3. Toivottavasti tämä ei nyt tule kahdesti. Kommentoin jo kerran, mutta mitä ilmeisesti iPad ei ollut yhteistyöhaluinen ja kommentti ei ehkä lähtenyt liikkeelle...

  Ikävä kuulla että olet voinut huonosti :-( Toivottavasti tulevaisuus on kuitenkin valoisampi <3

  Onko sulla jokin tasaava lääkitys käytössä kun psykiatri uskalsi määrätä Triptylin? Sehän on trisyklisenä masennuslääkkeenä kuitenkin sellainen johon liittyy suurin hypomanian/manian riski? Toki migreenin hoidossa käytettävät annokset ovat pienempiä kuin masennuksen hoidossa käytettävät. Tosin vuosi pari takaperin itseasiassa kuulin että migreenissäkin annostusten Triptylissä pitäisi olla paljon suurempia kuin mitä ne yleensä ovat eli lähemäpänä sitä masennuslääkeluokkaa. Tiedä sitten. Itselläni ei Triptyl toiminut. Tosin annoskin oli vain se 2 tablettia ja oon aina tarvinnut maksimaaliset annostukset estolääkkeistä ennen kuin toimivat.

  No jos lohduttaa, ei hyvin mene täälläkään. Olen parhaillaan sairaana. Torstain vastaisena yönä iski jokin infektiotauti. Kuumetta 39.3, kamala yskä, hengenahdistusta ja nuha.

  Ennen syystaukoa loistavasti toiminut Topimax on jostain kumman syystä menettänyt tehonsa. En ymmärrä mistä johtuu. Neurologi sanoo että migreenini on kovaa vauhtia kroonistumassa :-( Oon saamassa lähetteen aivojen+aivoverisuonten magneettiin koska oirekuva on muuttunut. Seuraavaksi lääkekokeiluna olisikin jo sitten erikoislupavalmiste, jolla ei siis ole myyntilupaa Suomessa. Siinä pitää sitten perustella miksi sitä lääkettä halutaan syödä jne. Kyseistä lääkettä saakin syödä vain 6 kk sivuvaikutusprofiilin takia eli vaikka se toimii hyvin ja sinänsä sivuvaikutuksia ei ole paljon niin jos sitä käyttää liian isoilla annoksilla ja liian pitkän aikaa voi tulla peruuttamattomia haittavaikutuksia, joten siksi sillä on tiukat rajat millä annoksella ja kuinka kauan sitä saa syödä.

  Masennus ja ahdistus vaivaa myös, eikä varmasti vähäisempänä syynä ole tämä jatkuva migreeni.

  Kuinka monta migreenipäivää sulla on tällä hetkellä kuussa?

  Laitoin myös tilaukseen uudet silmälasit Blue Stop -linsseillä eli sinivaloa suodattavilla kun liialliselle sinivalolle altistuminen voi oireilla mm. päänsärkynä ja migreeninä ja sitä sinivaloahan tulee tv.stä, tietokoneistä, kännyköistä, loisteputkista, halogeeneista, ledeistä, xenoneista ja ihan auringosta.

  Lisäksi alan popsimaan riboflaviinia ja ubikinonia isolla annoksella jo ennestään syömäni magnesiumin rinnalla. Tiedä auttaako ne mitään, mutta pakko jotain edes yrittää.

  terkuin, Marjaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mä olen nyt syönyt pienintä annosta Triptyliä noin viikon vasta että vaikea sanoa vielä toimiiko vai ei...Kurja kuulla että olet kipeänä! Toivottavasti on jo helpottanut tähän mennessä! Voi kun saisit tuon toisen lääkkeen jos siitä olisi apua! Oletko kokeillut sitä stimulaatiohoitoa josta jotkut ovat saaneet apua migreeniin. Siinä laitetaan joku ihme anturi otsalle tai kaulavaltimolle ja se jotenkin stimuloi aivojen verisuonia? Mulla on noin 8 migreenipäivää kuussa keskimäärin, tammikuussa tosin oli 12. Eli se vaihtelee. Ja koska en vielä ole kroonikko, niin joitain apuja on mahdotonta saada. Kurja että pitää kroonistua, ennenkuin saa esim. botuliinihoitoa. Mulle myös tulossa uudet rillit (vihdoin!) joihin otin tuon sinisen valon eston juurikin migreenin takia! Jännä nähdä toimiiko se! Kiva kun kirjoitit! t. M :)

   Poista
  2. Moi!
   Kuume on onneksi laskenut, muuten tauti on vielä päällä erityisesti yskän muodossa. Onneksi astmalääkkeet auttavat siihen jotenkin. Toivottavasti olen parantunut ensi viikon perjantaihin mennessä. Neurologi määräsi mut pään laajaan magneettikuvaan (aivojen mri ja aivoverisuonten mra). Aika on tuolloin.

   Joo, oon kokeillut vagushermostimulaattoria. Taisin olla 3. migreenikko Suomessa joka hankki laitteen aikanaan. Ei auttanut mulla tippaakaan. 500 euroa viemäristä alas.

   terkuin, Marjaana

   Poista
 4. Voi koiruraukkaa, onko hän jo parantunut? Kyllä sitä valivalia on itse kullakin aina välillä, jos joku ei halua sellaista lukea, ei tarvitse lukea. Omaa blogiani/blogejani mietin välillä, ovat kovin erilaisia, siksi saa lukija valita haluaako nähdä käsitöitä, lukea sairaudesta, tai "kauhistustarinoita. Minulla oli joskus myös tuo triptyl kivunsäätelyyn tai jotain, ei muistaakseni ollut mitään sivuoireita tms. VAihdettiin jossain vaiheessa toiseen masennuslääkkeeseen, kun todettiin "oikea" masennus. Hyvää YstävänPäivää Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle! Kyllä Miky on onneksi jo kunnossa, aina kauhea huoli kun on kipeenä. Onneksi Inupekt forte taas toimi ja vatsa toimii normaalisti! Nyt on niin kivat säätkin että kelpaa ulkoilla koirien kanssa :)

   Poista