maanantai 25. tammikuuta 2016

Yksin kotona / Home alone

Terve ja hyvää maanantaita! Kone on pysynyt nyt kiinni pari päivää kun toivuin viime työviikosta. Nyt on pari vapaaviikkoa. Työviikko aina kuluttaa energiavarastoja niin että kaikki hommat pitää vetää ihan minimiin. Silloin ei läppärin kansi aukea. Tuntuu että se on melkoinen energia- ja keskittymissyöppö.

Tuossa viikonloppuna oli yksi jännä juttu jota nyt kovasti jännitetään!! Ihan tärisyttää ajatella. Siitä ehkä lisää myöhemmin... :D

Äsken sain sähköpostiini tiedon että mut on valittu yhden kaunokirjallisen teoksen esilukijaksi, laitoin ilmoittautumisen netissä heti kun näin, koska ajattelin että sellainen voisi olla hauskaa puuhaa. Kirjailija haluaa luettaa romaaninsa erilaisilla ihmisillä ja pitää vastata vajaaseen kymmeneen kysymykseen kirjan luettuaan ja sillä sitten joko on, tai ei ole, vaikutusta kirjan syntyyn. Huisia! Kiva että mut valittiin.

Mulla on nyt sellainen 'vapaapäivä', että saan olla yksin kotona. Se kun mies on aina kotona, tarkoittaa että tällaisen omat hetket on harvassa ja niitä osaa arvostaa. Opin nauttimaan yksinolosta silloin kun olin vuosia sinkkuna ennenkuin tapasin miehun ja jännittikin miten sitä sopeutuu yhdessäeloon. No, hyvin sopeuduttiin, miehun kanssa on niin vaivatonta ja helppoa ettei tehnyt tiukkaakaan. Mutta silti on ihanaa välillä kun on näitä päivä että miehu käy moikkamassa kavereitaan ja mä jään himaan.

Miky sylissä / Miky on my lap

 Mitä mä sitten teen tällä omalla ajallani? Mä voin uppoutua hyvään kirjaan useaksi tunniksi. Voin katsoa romanttista hömpää joko sarjana tai leffana telkkarista, Voin kirjoittaa blogia. Voin vaikka vaan maata sohvalla ja tuijotella kattoon. Ja ennenkaikkea, mä voin olla ihan hiljaa. Se tekee hyvää. En kuuntele edes musiikkia.

Mä en edes soittele kenellekään, enkä varmana sovi mitään kahvitreffejä enkä käy missään. Kotona olemisesta nautin vaan täysillä. Ei tätä varmaan voi kukaan ymmärtää paitsi sellainen jolla on sama tilanne. Kuvittele että aina kun olet kotona, toinen on siellä myös. Mä laskenkin että meidän suhteen aikana (7 vuotta) ollaan oltu hurjan paljon enemmän yhdessä, kuin normaali keskiverto pariskunta, eli varmaan tulee jo ainakin 14 vuotta täyteen noilla kriteereillä :D Hyvä me! <3

Eikä tämä todellakaan tarkoita etten tykkäisi miehuni seurasta ja juttelusta, välillä vaan tekee hyvää vetäytyä ihan itseensä ja olla keskenään ja pyötitellä yksinäisyydessäs omia ajatuksiaan. Ihanata!

Kirjaa ja teetä / Reading and tea

Hello and have a good Monday! My laptop has been closed for a few days while I was recovering from my workweek. Now I have a few weeks off. The workdays always exhaust me and I can only do the minimum amount of anything, so the laptop stays closed.

During the weekend we had one very exciting thing. Very very exciting thinking about it. I might tell you more about it later... :D

And just now I got an e-mail, telling me that I've been chosen to be a pre-reader for this fictional book that hasn't been published yet. The author wants a test audience to read it before publishing and we readers have to answer about 10 questions about the book, and it might, or might not affect the outcome of the book. Very nice I got chosen, I registered in the internet when I saw the advertisement, and thought this might be interesting!

Now I have a 'day off', when I'm home alone. My man is always home so it's very rare to be able to be home just by myself, and I really can appreciate those moments. I learned to enjoy living alone during my single years before we met, and I was a bit nervous about moving in together, but it went really well. He's so easy to be with and I like out togetherness lots. But still, I do enjoy my alone time when he goes to meet his friends sometimes.

These days I don't even call anyone, or go out for a coffee or something. I just stay home and enjoy it. I don't expect anyone to understand this unless they have a similar experience. We spend so much time together that I think our 7 years is more like 14 compared to your average couple who both work full time. Well done us <3
Seinän tuijottelua / Staring at the wall

So, what do I do when I'm on my own? I can dive into a book and stay there for hours. I can watch a romantic movie or watch some tv-shows I enjoy. I can write my blog. Or I can just lie on my couch and stare at the ceiling. And most of all, I can be silent. It's so good. I don't even listen to music.

And this doesn't mean I don't enjoy my mans company and discussions, but sometimes it's just so good to be by yourself and be alone with your thoughts. Wonderful!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti