tiistai 19. tammikuuta 2016

Talven selkä / Winter months

Töihin paluu kolmen viikon loman jälkeen on sujunut kivasti, mitä nyt migreeni on ollut päällä kun lopetin sen estolääkityksen. Mutta onneksi vain lievänä.

Ihmeekseni huomasin tänään töistä aamuvuorosta lähtiessäni että on vielä valoisaa! Ennen neljää! Eli päivät pitenevät selkeästi. Koiralenkki voitiin kävellä lähes valoisassa, hiljalleen hiipuvassa valossa, ei ollut säkkipimeää koko lenkin ajan kuin vielä hetki sitten :)

Kivoja lumipuskia / pretty snow bushes
Mutta samalla pitää myöntää että juuri eilen saavutin sen pisteen milloin ajattelin että Nyt tämä on jo niin nähty! Tämä talvi. On ihailtu auringon haloefektejä, on kuvailtu kauniita huurrekukkasia, on ikuistettu lumikasaumia ja naurettu koirien lumiriemulle. On tuuletettu vuodevaatteita hurjassa paukkupakkasessa ja saavutettu se suomalainen olotila että -15 astetta ei tunnu enää kylmältä. On nautittu kuumaa kaakaota churrojen kera katsellen järvellä luistelevia ja hiihtäviä ihmisiä. Eli kaikki talven riemut on nyt koettu kertaalleen - saa tulla kevät!

Ja sitten tajuntaan iskee että vielä kaksi kokonaista kuukautta tätä vielä edessä! Kaksi kuukautta! Ennenkuin kevät alkaa näkyä, tuoksua ja kuulua...Se on hurjan pitkä, liian pitkä aika. Nyt tuntuu että miten tämän jaksaa. Tähän asti aina jaksaa, mutta entäs tämä tammi-maaliskuun puoliväli? Se on se vaikein ja haastavin.

Pitääkin miettiä selviytymiskeinoja tähän aikakauteen...Onko sulla mitään vinkkejä, miten sä ylität tämän talven selän? Mulla on nyt tavallista enemmän lomaa ja lisään masennuslääkitystä, mutta muitakin keinoja voisi käyttää :)

Going back to work after three weeks off has been fine, except with a migraine because I stopped taking the preventative medication. But thankfully it was only mild one.

To my amazement I noticed today after work that it was still daylight when I got off, around 4.30pm, so the afternoon walkies with the doggies was done in dusk, not totally pitch black darkness like normally! So now we can see the days really are getting longer! How wonderful! 


Pixu tykkää sukellella lumessa / Pixie enjoys diving in the snow <3
But at the same time I have to admit that just yesterday I got to the point where I thought: all right, I've seen this winter-thing. That's enough now. I've been admiring the halo effects the sun makes when it's really cold, I've taken photos of frozen patterns and flowers, I've been looking at different snow formations and laughed at my doggies enjoying the snow. I've aired my bedding in freezing fresh air and reached the point where -15 degrees Celcius doesn't feel that cold anymore. I've enjoyed some hot chocolate with churros looking at the lake where people were skating and skiing. So I've experienced all the winter fun things once - now it's time for spring, please!


And then you realize it's Two Whole Months till spring even begins. Two months!! That's way too long. Now I'm wondering how can I manage, how can I wait. I'm ok until this point in winter, but how to continue the next few months, that's the hardest part.

Now I have to start thinking of strategies to survive. I've taken a bit more holidays for this winter time and I'm adding to my dosage of depression medication, but other tips are also welcome. How do you do it? How do you keep the darkness at bay during long winter months? Ideas welcome :)4 kommenttia:

 1. Aika lailla samoissa fiiliksissä mennään. Minähän en tuon lumen ja pakkasen perään ole itkenyt yhtään, ja nyt tosiaan alkaisi jo riittää. Mutta päivän piteneminen tosiaan auttaa jaksamaan! Itse ajattelen että nyt voi nauttia kirjoista ja neulomisesta, kohta sitten voi sukeltaa sinne puskaan kun kevät koitaa - voiton puolella ollaan, usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ja neulominen on mullakin mielessä, ainakin kolme neuleprojektia kesken samaan aikaan ja tänäänkin tuli töistä metrinen pino kirjoja :D Tsemppiä sullekin!

   Poista
 2. Mitäs jos ottaisit työn alle jonkun tosi ison ja vaikean palapelin? Sit kun se on valmis on varmasti jo ainakin helmikuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin miettinyt palapelejä, en ole tehnyt niitä vuosiin! Mutta meillä ei oikein ole tilaa missään, ellen liimaa sitä kattoon :D

   Poista