sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kipuinen viikko / Week of pain

Aikamoinen viikko on ollut! Oli vapaaviikko, kokonaisen työviikon jälkeinen. Ja aika kurja, noin niinkuin terveysmielessä. Joskin, ennenkuin kurjuus alkoi, kävin kampaajalla freesaamassa väriä ja pituutta lähti aika paljon, kun tukkaa on taas lähtenyt niin paljon, että se on ohentunut hurjasti, kampaajakin säikähti, mutta ihan kiva polkkis siitä saatiin.

It's been quite a week. A free one, after a full week of work. And pretty miserable, healthwise. Luckily I went to hairdresser before that misery begun. I refreshed the pink color and had to cut quite a bit shorter because I've been losing lots of hair. Even the hairdresses was shocked to feel how thin it's now, but I think she managed to cut a nice bob for me :)

Pinkki ja lyhyt tukka / Pink and short hair
Se ihana juttu viime postauksessa oli yksi ihana vuokra-asunto jota käytiin katsomassa, olis ollut rivarikolmio ihan kivalla paikalla, ja siihen ihastuttiin, mutta se meni toisaalle - eli pieni pettymys siitä tuli. Tuntuu että tämä meidän poismuutto tästä ja isompaan ei vaan etene.

That exciting thing in my last post was about a rented 3 room and a kitchen house we went to see, but they rented it to someone else, so that was a bit disappointing, we liked it so much! 

Ja melkein koko viikko meni sairastaessa. Ti-la oli maha tosi kipeenä, tuntui kuin sellainen hunajamelonin kokoinen tulipallo olisi ollut alavatsassa. Kävely teki kipeetä. Ainoastaan vaakatasossa ei sattunut. Ja sitten oli migreeni ke-pe, aika kova sellainen. Onneksi miehu halusi painella joitain pisteitä päässä ja selässä ja ihmekumma, sitten lähti kipu hälvenemään ja katosi kokonaan! Hyvä miehu!

Almost all week went being sick. Tue-Sat I had a really bad stomach ache, like a cantaloupe sized ball of fire was located in my abdomen, it really hurt to walk. Only when lying down it didn't hurt. And then I had a migraine Wed-Fri, quite a bad one. But then my man decided to try to put pressure on some points in my head and back, and wonderfully, it helped! 
Join paljon teetä mahakipuun / Drank lots of tea for my tummy

Nyt on sunnuntai ja eilen ja tänään jaksoin jotain pientä jo puuhaillakin, eli olo on kohenemaan päin. Kummasti toi fyysinen kipu vie mieltä matalaksi, oli tosi kurja ja toivoton ja kökkö olo kun särkyä oli siellä ja täällä. Tuli sellainen paskaaks tässä-fiilis. Nyt on jo paljon parempi!

Now it's Sunday and yesterday and today I've felt good enough to do some little things, which means I'm getting a bit better! It's weird how physical discomfort and pain can really make you feel depressed and very down and hopeless. But thankfully I'm feeling better now.

Koko viikon myös satoi vettä, lumet suli, oli rapaa, märkää, lätäköitä, kuraa ja kastumista. Ja hyvin luikasta! Ei ollut kivaa koirilla eikä mulla, Miky inhosi kävellä siellä vesisohjossa ja Pixu ei tykännyt kun sen rakastamat lumikasat suli pois. Tänään oli onneksi pikkupakkanen ja maat oli kuivana, niin paljon kivempi kävellä meillä kaikilla. Toi pimeä ja märkä on inhottava yhdistelmä. Mutta nyt jo huomaa että päivät pitenee, mikä on ihanaa.

The whole week it was raining and plus degrees, snow melted away, it was wet, puddly, muddy and rainy. And very slippery! It wasn't fun for the dogs or for me. Miky hated walking in the wetness and Pixu hated all the snow going away, she loves snow so much. Today it was a bit below zero so it was much nicer to walk, everything was icy rather than wet. I hate the combination of wet and dark. But you can already see the days getting longer which is wonderful! 
Jäätä ja jäätä / ice and ice 
Huomattiin että yksi Mikyn etuhampaista on ruskea ja reikäisen näköinen, ja myöskin hammaskiveä on taas vähäsen tullut. Eli soittelin eläinlääkäreihin. Ekassa, meidän vakkaripaikassa ei ole välineitä hampaanpoistoon, niin piti soitella toisaalle, siellä lähtöhinta oli 350 + vielä lisämaksu 50-100€ poistettavasta hampaasta! Hui! Seuraavassa paikassa koko touhu 230, joten luonnollisesti sieltä varasin ajan. Hurjia hintoja! Mutta pakkohan toi suu on tarkistaa ja hammas. Miky on ollut nyt vähän vaisu, nytkin nukkuu itsekseen keittiössä koiransängyssä eikä ole mun sylissä niinkuin yleensä, pelottaa että sillä on kipuja tai jotain...Onneksi saatiin ensi viikoksi aika. Saas nähdä miten käy...

We noticed that one of Miky's front teeth is brown and looking rather bad, and also some tartar on his teeth that needs to be removed. So I called to our vet, but she doesn't have the equipment to remove teeth, so I called another place. Their prices were rather steep so I called another place, and thankfully they were about 200€ cheaper, so I booked an appointment there for next week. Those teeth need to be looked at, or something more serious can develop there. Miky's been a bit quiet the last couple of days, like right now he's sleeping in the kitchen and not on my lap like normally...I hope there's nothing seriously wrong with him...We'll see...

Lumi on lähes mennyttä ja vettä on lammikoksi saakka / Snow is almost gone and lots of water everywhere
Onneksi on vielä kaksi viikkoa vapaata. Jos vaikka saisin tehtyä jotain kivaa :)

I'm so happy I've got another two weeks off, I might be able to do something nice with my time.. :)2 kommenttia:

  1. Toivottavasti sulla on ollut parempi viikko terveysasioiden puolesta. Kiva tukka, munkin pitäis keksiä jotain uutta kun tukka kasvaa hurjaa vauhtia mallista pois jo parissa viikossa (ihme ja kumma). Toipumista Mikylle ja kiva viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mulle on ollut parempi viikko, mutta Miky sairastaa koko ajan. Se vähän huolettaa ja rasittaa. Mahtavaa jos sulla tukka kasvaa humisten! Mun kasvaa puolet hitaammin kuin normaalisti ja sitä lähtee kourakaupalla koko ajan, kohta olen varmaan kalju! :D Kiitos toivotuksista ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista