tiistai 25. elokuuta 2015

Loman alkua ja Porvoon retki

Nyt on kesäloma noin puolessa välissä, tai vähän ylikin jo. Yli viikko meni siihen että toipui sellaiseen kuntoon että mikään alkoi kiinnostaa ja jaksattaa. Viime viikko olikin sitten sellaista lomatouhuilua jollaista kaipaa ja joka tekee hyvää! Olen tosi onnekas, kun nämä kesäsäät alkoivat juuri silloin kuin lomakin ja aurinkoa ja lämpöä on nyt piisannut. Pääsin pesemään mattoni pitkän tauon jälkeen. Se oli ihanaa joskin vei voimat aika tehokkaasti, mutta oli se sen arvoista, lämmin aurinkoinen päivä, kylmä vesi ja mäntysuovan tuoksu.

Vähän pestävää

Puhdasta tulee!

Yllättäen toi oranssi on mun!
Matonpesu-urakan jälkeen käytiin kaffilla 

Koirien pesupäivä koitti myös kun kerran oli tarpeeksi lämmintä, miehu teki siitä kivan kuvakollaasin

Ja koirien synttäritkin oli kuun puolessavälissä, eihän me tiedetä koska ne on syntyneet. Pixun arvioitu syntymäaika on elokuu 2010, joten päätettiin että se päivä on 15. keskellä kuuta. Ja koska Mikystä ei ole tietoja senkään vertaa niin ajateltiin että se voisi olla syntynyt samana päivänä vuotta myöhemmin. Eli Pixu täytti 5 vuotta ja Miky 4 vuotta!
Tietävät saavansa jotain herkkua
Loimulohi maksalaatikkopedilla maistui erinomaisen hyvin!
Viime tiistaina käytiin mun siskopuolten äidin, ja siskopuolen miehen isän (onko tarpeeksi monimutkaista?) kanssa päiväretkellä Porvoossa. Ei ole tullut käytyä siellä useisiin vuosiin ja vanha kaupunki kiinnosti. Otettiin miehun kanssa kamerat mukaan ja napsittiin menemään, tai mä napsin ja miehu otti kauniita kuvia. Onneksi seura oli rauhallista ja kärsivällistä niin saatiin kuvailla ja edetä rauhalliseen tahtiin.

Kärhöpuistossa on kaunis pitkä vesielementti

Kärhöpuiston kärhöjä
Klassinen näkymä makasiineihin
Löysin myös nelilehtisen nro 90 tälle kesälle!

Kirkon yksi sisäänkäynneistä

Kellotapuli
Kuljettiin joen vartta kärhöpuistoa pitkin, noustiin mäkeä ylös kirkolle ja siellä käytyämme kuljimme pieniä kujia pitkin vanhan kaupungin läpi. Sitten alkoikin jo hiukoa ja käveltiin 'uuden' Porvoon puolelle lounaalle. Ihan kiva lounaspaikka, joskin annos oli aika vaatimattoman kokoinen joskin tosi hyvän makuinen lohipiirakka ja oliivisalaatti. Syötyämme palasimme kiireen vilkkaa rauhalliseen vanhan kaupungin rauhaan ja käytiin hurmaavassa Helmi-kahvilassa jälkkärikahveilla. Olihan se aikamoinen turistirahastuskahvila, mutta kerran kesässä voi antaa moiset hinnat anteeksi. Ja olihan kakku suussa sulavaa ja takapihan terassilla uskomaton rauha ja kauneus!

Mukulakiviperspektiivi

Kujanen
Kattoja ja pilviä


Kahvila Helmen takapihaterassi
Joen rantaa käveltiin toiseen suuntaan ja käytiin moikkaamassa Runeberg-laivaa ennenkuin palasimme autolle. Autolla kivuttiin vielä kukkulalle josta käveltiin polkua pitkin näköalapaikalle josta viimeiset silmäykset ihanaan kaupunkiin ennen kotimatkaa. Tekipä hyvää tuollainen reissu, kun yleensä vain ollaan kotona ja samoissa maisemissa. Toi vanha Porvoo ei olisi yhtään hullumpi paikka asua! Onnekkaat he ketkä saavat siellä olla.

Ruuneberin laiva, sillä se vissiin seilas milloin minnekin..?

Portaat taivaaseen...tai näköalapaikalle

Kirkkolainen

Makasiineja
Mun Porvoonretkilook
Askeleet päivälle
Askelia tuli kiitettävästi yli 13 000, eli aika huimasti. Seuraava päivä olikin lepopäivä ja olin vain kotona ja luin kirjoja, joka myöskin teki tosi hyvää. Sitten tulikin rantapäivä, jolloin makoilin rannalla ja kävin uimassa ja luin kirjaa! Autuutta sekin! Viime vuonnahan en juuri päässyt rantailemaan kun Mikyllä oli mäyräkoirahalvaus juurikin helleviikkoina eikä sitä voinut jättää yksin. Onneksi nyt on voinut tehdä näitä lomahommia! Tuntuu kesältä!

Rantatunnelimia

2 kommenttia:

  1. Porvoo on niin ihana, varsinkin juuri tuo vanhakaupunki. Mulle jäi sieltä mieleen erityisesti etanaravintola Timbaali, valkosipuli tuoksui ulos asti ja paikka oli kuin ulkomailta. Etanoita ei silloin vielä harrastettu joten käytiin siellä vaan kahvilla. Hinnat on kyllä vanhassa Porvoossa aika suolaisia sekä kaupoissa että kahviloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekin! Käveltiin Timbaalin ohi, tai oikeastaan toi kahvila oli juurikin sitä vastapäätä :) En uskaltaisi noita eteja kokeilla ;) Tuolla pitää käydä kyllä joskus toistekin, jäi monta kujaa kävelemättä. Tajusin juuri muuten kokeilla avata blogia toisella selaimella, eli Chromella, ja tällä kommentointi onnistuu. Firefoxilla ei vaikka miten miljoona kertaa olen kokeilut vaikka mitä! :)

      Poista