lauantai 3. tammikuuta 2015

Qmeilua ja loppuvuoteilua

Hah, tulihan sopivasti kuumetta niin voin kirjoittaa jotain Q-kirjaimella alkavaa! Ja samaan syssyyn kuvakertomuksella käydä läpi vähän loppuvuotea.

Jouluna oli vähän luntakin ja kaunista
Eli hyvää ja parempaa tätä uutta vuotta kaikille, olkoon se hyvempi kuin yksikään aiempi! Mä ainakin voisin haluta vähän helpomman ja tasaisemman vuoden ilman mitään ikäviä ylläreitä. Sellainen välivuosi elämän opettelusta ja oppiläksyistä voisi olla paikallaan. Äitin sanoin voisin pitää sellaisen välitunnin näiden oppituntien välissä.

Lumi koristaa luontoa joulun kunniaksi
Mulla on siis heti joulunjälkeispäivistä asti ollut kaamea flunssa, ensin oli vähän kuumetta, sitten tuli kurkkukipu ja hurjan tukkoinen olo joka kesti useita päiviä, en ole oikein kuullutkaan mitään moneen päivään. Sitten tuli raastava yskä ja nuha ja siinä vaiheessa menin lekuriin kun tarttin sairauslomaa kun olis pitänyt jo töihin kyetä. Keuhkoputkentulehdushan se oli päällä ja nyt on menossa kahdeksas päivä joten potilailu jatkuu...enpä ole näin kipeä ollut aikoihin.
Ostin itselleni kirpparilta ihanan ison teekupin josta kelpaa juoda litroittain yrttiteetä!
Joulu meni rauhallisesti. En juurikaan stressaillut, enkä joulusiivoillut, enkä  montaakan lahjaa hankkinut. Käytiin kaupassa miehun kanssa että saatiin kaapit täyteen ruokaa ja herkkuja. Aattona käytiin mun siskolla syömässä ja siellä oli myös meidän vanhemmat ja pukki kävi. Siskontyttöjen jouluriemua oli kiva katsoa varsinkin kun saivat mieleisiään lahjoja. Itsekin sain muutaman paketin, hyviä lahjoja kaikki!
Jouluaamu alkoi riisipuurolla
Siskolla oli pöytä kauniina
Ja upea, kaunis joulukuusi, mahtavan tuuhea!
Myös kaunis piparitalo
Pixie ei pelännyt joulupukkia
Miky hämmentyi paketista

Pixu sai harmaan hiiren

Ja Miky sai itsensä värisen hiiren, joka pääsi heti käsittelyyn
Muut joulunpäivät oltiin kotona, syötiin (liikaa) ja katsottiin videotykillä leffoja kuten Trailor Park Boys, Ghostbusters, Stig Larsonin Millenium-sarja (viimeinkin) ja muutama muu. Siinä meni aika kivasti loikoillessa koirut kainalossa. Tuli myös luettua kirjoja, ja sainkin lukutavoitteeni täyteen. Goodreadsissä tavoitteeni oli lukea 114 kirjaa tänä vuonna ja se onnistui. Muutama tosi hyvä kirja, muutama tosi huono ja paljon siltä väliltä.

Oli jännä kirja, onneksi Miky oli viekussa
Aamuloikoilua, Pixu nauttii
Uusi vuosi oltiin kotona. Koirat ulkoilutettiin hyvissä ajoin, valjaat kiinnitettyinä triplavahvistuksin ettei mahdollisen säikähdyksen takia voi rimpuilla valjaista irti ja päästä karkuun. Kaupungilla oli klo 19 suuri ilotulitus, mä katsoin sen partsilta ja koirat tärisi miehun kainalossa sisällä, kun pahin oli ohi niin loppuilta meni ihan leppoisasti, koirat oli aika rentoina. Uuden vuoden ekana aamuna sitten anivarhain ylös ja rauhalliselle lenkille ja siitä se vuosi sitten lähti tukkoisena ja qmeisena käyntiin.

Uudenvuoden lupauksia en tehnyt, ei ne viimevuotisetkaan kaikki onnistuneet, aion kuitenkin jatkaa juttuja joita olen tähänkin asti tehnyt, eli kierrätystä, ostelun vähentämistä (varsinkin uuden tavaran)
 ja tarkkaan miettimistä mitä todella tarvitsee, valokuvailua, käsitöitä, ystäviä, tasapainoilua ja koirien hoitoa ja sen sellasita, ehkä meinaan yrittää olla vapaaehtoisjutuissa enemmän mukana. Jos oma vointi sen sallii. Ollaan yhteyksissä tänäkin vuonna!

 


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti selätät taudin pian, ihan hirmusti tuota tuntuu nyt olevan liikenteessä. Kivalta näyttää ja kuulostaa joulunviettonne. Pistit reilusti paremmaksi kirjojen suhteen, mulla taisi mennä 75 rikki. Lukeminen ja neulominen vähän kilpailevat keskenään, en kuulu niihin jotka pystyvät tekemään molempia yhtaikaa. Toivotaan sulle sitä välituntivuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maija! Vieläkin on yskää ja muuta, mutta pikkuhiljaa oireet laantuu :) Ei multakaan onnistu neulominen ja lukeminen yhtä aikaa, olisikin hienoa jos onnistuisi! En oikein osaa telkkaakaan katsoa neuloessa, pitää keskittyä siihen tekemiseen ettei tule kauheaa jälkeä :D Tosi mukavaa uutta vuotta myös sulle!

      Poista