keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Mikyn mäyräkoirahalvaus, osa 3

Mikyn tarina jatkuu vielä. Teen useamman postauksen kun aikaakin tässä on kulunut useampi kuukausi - mutta enää tämä jakso ja ensi jaksossa olemme taas nykyajassa.

Vähän on haasteellista yritää tätä kirjoittaa, istun sohvalla, muistelen kuluneita viikkoja tätä kirjoitusta varten. Miky on vieressä ja punkee kuonollaan mun käsiä kun yritän näpytellä, sen mielestä mun pitäisi paljon mieluumin häntä vain rapsutella, vasta noin parikymmentä minuuttia tuossa rapsuteltiin ja halailtiin :D Tällä viikolla tulee 18 viikkoa Mikyn sairastumisesta.

Mutta joo, vesiterapiaan mentiin ekaa kertaa 4.9. kun Miky oli sairastanut 7 viikkoa. Eka kerta oli noin tunnin pituinen, siellä Tytti katsoi Mikyn liikkumista pihalla, se oli aika säälittävää loikkimista kun takapää ei juuri pitänyt, se pyllähteli ja jalat pettivät alta, mutta kova hinku oli liikkua. Tytti myös tunnusteli Mikyn lihakset ja kunnon ja sitten mentiin vesialtaaseen. Siellä oltiin vain ihan lyhyt hetki, olikohan se että minuutti ensin Mikyä houkuteltiin kävelemään siellä altaassa namien kanssa, sitten tauko ja toinen minuutti ja tauko ja vielä yksi minsa. Sitten Miky tuli altaasta ja se kuivatettiin ja sai nameja ja taas Tytti tarkasti lihakset ja Mikyn voinnin. Miehulla oli ekalla kerralla kamera mukana joten saatiin kiva kuvakooste Mikyn ensiaskelista vedessä ja pieni videopätkä. Siitä näkee tosi hyvin miten ollaan pikkuhiljaa edistytty. Varmaan ensi kerralla otetaan taas videokuvaa ja laitan senkin tänne. Tuo eka pätkä on musta kovin liikuttava.

Mikyä hierotaan, ja se on vesialtaassa
Tuon ensi kerran jälkeen ollaan käyty vesiterapiassa lähes joka viikko. Käynnit on noin puolen tunnin mittaisia ja aikaa vedessä ollaan pidennetty hiljalleen, nyt Miky kävelee siellä kolme kolmen minuutin pätkää. Ja lähes joka kerran jälkeen huomaa aina edistystä Mikyn liikkumisessa. Se on Mikyn mielestä myös mukavaa puuhaa! Se innostuu jo siitä kun näkee että otetaan pyyhe ja namipussi mukaan. Ja ilahtuu aina kun näkee Tytin, punkee kainaloon ja antaa pusujakin. Aina aluksi Tytti tunnustelee Mikyn lihakset ja katsoo kunnon ja lopuksi sama. Muutaman kerran on ollut lihasjäykkyyttä ja silloin on otettu vähän hellemmin ja tietää että pitää mennä akupunktioon.

Akupunktiossa ollaan käyty aluksi parin viikon välein ja nyt ollaan pidennetty väliä noin kuukauteen. Akupunktio auttaa tosi mainiosti ja tehokkaasti rentoutumiseen. Jos on lihasjumeja niin ne saa hyvin auki tuolla hoidolla ja Christel Boy on tosi hyvä tuossa ja tietää mitä tekee. Takavarpaisiin ja niskaan tai selkään pari neulaa, Miky ei siitä vaiheesta kovin tykkää, saattaa murahtaa, mutta kun neulat alkavat vaikuttaa niin olo rentoutuu ja Miky alkaa läähättää ja ilme on onnellinen. Sitten loppupäivän nukuttaakin ja koko koira on ihan lämmin ja lötkö :)

Tässä Miky on akupunktiossa, neula ehkä näkyy takajalassa, ilme on rento :)
Ainoa harmi näissä hoidoissa on se, että kun meillä ei ole autoa, niin joka kerta pitää pyytää apua kuljetuksiin. Se vähän harmittaa kun pitää ihmisiä hätyytellä joka viikko! Mutta tosi kivasti ollaan saatu apuja kuljetuksiin - siitä valtaisa kiitos meidän tukijoukoillemme <3

Kotona Miky luopui häkistä 13.10 ja siitä asti se on liikkunut täällä kotona meidän muiden mukana. Sohvalle ja sänkyyn loikkaaminen ja niistä pois on totaalisesti kielletty. Eli ei enää pomppimista. Se on haastellista välillä, se on niin pomppuisa koira. Mutta me nostetaan se aina sohvalle ja sänkyyn ja pois niistä.  Me lisättiin mattoja lattioille kun sen jalat ei vielä pidä liukkaalla pinnalla. Ja meillä on erityinen hihnakiinnitys esim. sohvalla ettei se pääse loikkaamaan sieltä itsekseen pois. Vähän on vielä erikoismeiningit mutta koko ajan päästään takaisin vanhoihin kuvioihin.

Mikylle ostettiin lokakuun alussa hieno Back on Track-nuttu Koirien hyvinvointikeskuksesta joka pitää sen selän lihakset lämpiminä. Se ei saisi oikein saada kylmää lihaksiinsa ettei toi välilevypullistuma uusi, joten nyt pitää panostaa lämpimään pukeutumiseen kylmällä säällä. Nuttua pidetään paljon päällä sisälläkin ja sitten on talvimantteli ja neule ja itse yritän neuloa toista nuttua. 

Miky esittelee uutta nuttuaan syksyllä

Hieno Back on Track-nuttu suojaa kylmältä
Ulkona Miky on saanut käydä 11.9. asti. Ensin käytiin ihan vähän nurmikolla käppäilemässä ja se sai tehdä hätänsä ulos. Ensin kerta päivässä, sitten kaksi kertaa ja viimein kolme kertaa päivässä jolloin se sai tehtyä kaikki hätänsä ulos ja voitiin jättää kylppärissä asiointi kokonaan pois - voi sitä onnen päivää!! :) Lenkkejä on pidennetty hyvin pikkuhiljaa. Viime viikolla pidennettiin sen verran että nykyään kierretään pikkuruinen metsikkö jossa Miky tykkää hurjasti nuuskutella. Ja viime viikolla ekat iltalenkit tehtiin niin että oli molemmat koirat yhtä aikaa - vähänkö ne tykkäsivät siitä!! Ekan kerran heinäkuun jälkeen samalla lenkillä, kävelivät ihan kylki kyljessä ja pukkivat toisiaan innoissaan, ihana näky <3
Miky ekoina päivinä ulkona! 


Tuo toinen video on otettu 7.10 kun Mikyn halvaantumisesta oli kulunut 11 viikkoa. Aikamoista vauhtia tuossa alussa, mutta ei se enää vedä noin paljoa, onneksi. Lopussa näkee vähän paremmin miten hyvin se jo kävelee ja on kyllä tuostakin jo parantunut vielä lisää.

Eli hienosti on mennyt alkutilanteeseen nähden, hidasta mutta vakaata toipumista. Nyt on vesijuoksukertoja varattuna tammikuulle asti. Niin kauan kun Mikyn kävely on vielä epävakaata käydään hoidoissa, sitten niitä voi vähentää kun se alka käyttää oikeita lihaksia oikealla tavalla. 

2 kommenttia:

  1. Tää on niin hienoa kuultavaa kun pikkukoira siitä hiljalleen toipuu. Talvella saa tosiaan olla varuillaan ettei pikkuiruinen saa kylmää ja tule takapakkia. Mukavaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija! On sitä kyllä ilo seurata, viikkoittain sille palaa sen vanhoja leikkejä ja tottumuksia, niitä on ihana nähdä! :D Kivaa ja mukavaa viikkoa myös sulle.

      Poista