maanantai 23. kesäkuuta 2014

Luonnonkosmetiikkaa

Hyrisevät terveiset täältä kotikeittiöstä. Kylmää piisaa, mutta mua ei haittaa kun voi hyvällä omallatunnolla kotoilla ja lueskella ja viihtyä sisätiloissa.

Viikko sitten voitin FB:in kilpailussa Mádara-päivän! Mádarahan on luonnonkosmetiikkaa, luomua ja eettisesti hyvää. Sillä on Ecocert-merkki joka tarkoittaa myös eläinkokeetonta. Mä tutustuin Mádaraan Kemikaalicocktail-blogin kautta, kun sen kirjoittaja Noora Shingler puhui siitä. Tilasin netistä pari rasvaa ja tykkäsin heti koostumuksesta ja sitä mitä se teki mun herkälle iholle. Joten, kun näin kilpailun, osallistuin heti ja voitin kerrankin jotain!

Kaunis väriyhdistelmä laivalla


Tunnelmakuva ikkunasta ulos
Sain kaverin mukaan jakamaan palkintoa, joka oli parituntinen tuokio Helsingissä Majakkalaiva Relandersgrundilla, siellä oli puhumassa yksi Mádaran perustajajäsenistä Lotte, ja Noora joka on tehnyt Mádaran kanssa yheistyötä jonka tuloksena on ihana pihlajavoide. He puhuivat siitä mitä on luonnonkosmetiikka ja miten se eroaa tuotteista joissa on paljon kemiallisia ainesosia ja miten ne vaikuttavat ihmiseen ja miten niitä tehdään ja kaikkea muuta hyvin mielenkiintoista.

Mádaran uutuustuote - superseed öljyt
Tiesitkö esimerkiksi että Tanskassa on sellainen lähestyminen että odottaville äideille suositellaan kosmetiikkapaastoa raskauden ajaksi jotta kemialliset yhdisteet eivät imeytyisi ihon läpi ja näinollen pääsisi vaikuttamaan kehittyvään lapseen? Esimerkiksi poikalasten siittöiden kehitykseen vaikuttaa moni asia joita ihminen laappaa iholleen. Koskakohan Suomi pääsisi samoille tasoille noiden naapurimaiden kanssa, kun esim. Ruotsissakin fibromyalgia jo luokitellaan työkykyä alentavaksi sairaudeksi, mutta Suomessa ei vielä! (anteeksi sivuraide).


Lotte puhumassa

Nooralla ja Lottella oli paljon asiaa

Kauniisti aseteltuja uutuustuotteita
 Opin myös että silikoonia on monissa tuotteissa ja se taas on molekyylirakentaaltaan niin isomolekyylistä että se estää monien hyvien juttujen pääsyn iholle kun se silikoonimolekyylimöllykkä läiskästään siihen iholle rasvana. Ja noita kemiallisia tekoaineita on sekä Diorin kalliissa tuotteissa että Tarjoustalon halpisrasvoissa, ihan samoja aineita jotka eivät ainakaan tee mitenkään hyvää.

Saatiin itse tehdä vartalonkuorintavoidetta
Saimme kokeilla muutamaa uutuutta joita Mádaralle on tulossa. Ja ne tuntuivat aika hyviltä iholla ja saimme tehdä itse oman vartalonkuorinta-aineen jonka saimme mukaamme. Saimme myös sisäisesti nautittavaksemme paria herrrkullista raakakakkua ja luomulimua. Mukaamme saimme hykerryttävän ihanan goodiebagin joka oli täynnään Mádaran tuotteita joita oli ihana päästä kotiin hypläimemään ja testailemaan! Mä olen nyt ihan ihastuntu tuohon pihlajavoiteeseen (sen Noora antoi mulle ylimääräisenä kun mietin sopisiko se mun punoittavalle naamalleni) ja se on saanut mun ihoni punoituksen selkeästi laskemaan - siihen ei ole mikään muu vielä toiminut! Ehkä kohta ei tarvitse joka päivä laittaa päivävoidetta kun jos olen sitä ilman, näytän kamalan läikikkäältä.

Ihania raakakakkuja

Mun lepparilimuja


Meitä oli muutama kymmenen nauttimasta päivästä
Toivottavasti mulle ei noiden asioiden kanssa mennyt puurot ja vellit sekaisin, yritin kuunnella oikein tarkkana kuin porkkana! Mutta netistä varmaan löytyy lisätietoa ja sitten vielä lopuksi, tämä siis EI ollut maksettu mainos :D Olen vaan niin tyytyväinen siihen mitä olen testaillut ja toki suosin muitakin luomukosmetiikkamerkkejä, esim Laveralla on ihana ripsari ja puuteri, ja toinen puuteri on Santea. Hiustenpesuaineet on Elokuuta, joskin meinaan kokeilla jotain muuta, niiden hiustenhoitoaineeseen en ole tyytyväinen. Noita luonnonkosmetiikkoja kannattaa ehdottomasti suosia ja merkkejä on niin monia että varmasti löytyy jokaiselle se itselle sopiva tuote!

Seuraavassa postauksessa ajattelin nostaa aiheeksi lapsettomuuden, kun kerran ollan menossa L-kirjaimessa - kuulemisiin! :)3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kirjoitus! Mä käytän melkein pelkästään halpiskosmetiikkaa, tyyliin Tarjoustalo. Olisi ehkä aika uhrata ajatus tällekin asialle. Tilaatko netin kautta noita tuotteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Maija! Tämä aihe on lähellä mun sydäntä - nyt alkaa kaikki kodinkin puhdistusaineet olla luomua ja ekoa :) Aika paljon olen tilannut netin kautta tuotteita. Esim. Madaralla juurikin on huomenna suuri ale nettikaupassa, kaikki tuotteet -40% Viime vuonna tilasin ekat heidän tuotteensa juuri vastaavasta alesta. Tässä linkki sinne: http://www.madaracosmetics.fi/fi/july-8th/
   Myös meidän Prismaan on tullut luomukosmetiikkahylly, sieltä olen ostanut mm käsi- ja suihkusaippuat, Urtegram on hyväksi havaittu merkki niiden osalta. Kannattaa kokeilla ja ihanaa jos mun pikku kirjoitus on saanut edes miettimään asiaa :) <3

   Poista
 2. Kiitos, kyllä tosiaankin sai miettimään. On vaan niin helppo napata se tuttu purnukka lähikaupan hyllyltä. Ja kiitos vinkeistä ja linkeistä, helpottaa kyllä jos Prismoistakin näitä juttujä löytyy :)

  VastaaPoista