sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kipaisu etelänlomalle Tallinnaan (taas)

Lämpöinen tervehdys kaikille lukijoille! Muistutan että mieluusti luen kommentteja ja kiitos kommentaattoreille jotka olette puumerkkinne jättäneet  :)

Viikon lopulla minut saatiin houkuteltua päivän minilomalle Tallinnaan, onhan edellisestä reissusta jo puoli vuotta vaikka tuntuu paljon lyhemmältä ajalta tuo. Seura ja alus on samat kuin viimeksi - mitä niitä turhaan vaihtamaan kun on hyviksi havaittu! Budjetti oli hyvin minimaalinen, vain nelisen kymppiä - tuo lomautus kyllä tuntuu kukkarossa, siellä Matin kanssa saavat kinastella.

Perjantaiaamuna vähän turhan aikaisin (6.41) lähti juna kohti Helsinkiä ja siellä treffasin ystäväserkkuni S:n, yhdessä terminaaliin ja laivaan ja siellä etsittiin kahvilasta istumapaikat ja haettiin vähän purtavaa. Siellä sitten istuimmekin koko matkan rupatellen. Meiltähän ei lopu noi jutut kesken ihan heti.

Laivan kaffila

Tallinna laivasta - aika harma sää, mutta ihan ok

Matkakunppanit kuvassa
Tallinnassa meillä ei ollut mitään suunnitelmaa, ajateltiin vain että mennään Telliskiveen F-hooneeseen lounaalle. Käveltiin siis sinnepäin ja kierreltiin vähän kauppoja. F-hoone olikin kiinni mutta onneksi matkan varrella oltiin nähty Boheem niminen kahvila siinä lähellä. Mentiin sinne, ja onneksi mentiin koska syötiin siellä maailman parasta lohipastaa oivalliseen kuuden euron hintaan. Ja plättyjä jälkkäriksi! Njam.

Ältsin hyvä lohipasta
Sitten kiipeiltiin Vanhaan kaupunkiin ja katteltiin rahvaan eloa sieltä näköalatasanteilta ja haahuiltiin vailla päämäärää. Which was nice. Tutkailimme myyntikojujen sisältöä ja sieltä lähti S:n matkaan joitain koruja ja mä hommasin puisen voiveitsen.

Kahvila tuolla ylhäällä, en uskaltanut sinne kiivetä
Muutama porras ja muutama voikukkainen

Kaunista wanhaa Tallinnaa


Ihanan synkeää
Raatihuoneen torilla istuimme teranssille juomille, jotka sitten olivatkin Raatihuoneentorilisällä kun maksoivat saman verran kuin ruoka vähän syrjemmällä. Mutta olihan siinä kiva seurata kanssaihmisten kirjavaa virtaa.

Juoma 
 Sitten olikin jo aika vaappua takaisin laivallepäin ja siinä matkalla käytiin muutamassa liikkeessä vielä. Jalat oli vähän väsyt ja oli kiva päästä takas laivalle. Siellä mentiin Loungeen, joka edellisestä matkasta poiketen onkin nykyään maksullinen paikka. 20 euroa saa pulittaa siitä hyvästä että voi viettää matkansa rauhallisesti, hyvällä tuolilla, vessalla joka on siinä samassa tilassa ja saa syödä nuiveaa salaattia, patonkia, hedelmää, minimuffinssia ja juoda niin paljon kuin napa vetää viintä, limukkaa, vettä, kaliaa ja mehukkaa, kahvia ja teetä. Ja perjantai-iltana se tuntui sen arvoiselta. Jos joisi vaikka kaljaa tai viiniä niin olisihan se sen arvoista varmaan, mä join sitten monta lasia mustaa limua jotta ei menisi rahaa hukkaan. Ja kahvia. Ja söin muffinsseja. Mutta olihan siellä rauhaisaa, hiljaista ja leppoisaa. Silti harmittaa että siitä on tehty maksullista.

Kotona olin sitten myöhään illalla, miehu ja koirat tuli lähipuistoon vastaan ja oli kiva palata himaan lepäämään.


2 kommenttia:

  1. Mukavan rauhaisa reissu teillä tuntuu olleen- ihan erilaista kuin ne shoppailureisut, jotka pitää juosta läpi jotta ehtii jokaiseen ja jokaisen kauppaan! Ja löysit erilaisia kuvakulmiakin- muurinvierus voikukkineen oli kiva. Kun mä olin puutarhamatkalla pari vuotta sitten, sainmyös nähdä Tallinnaa eri kulmista kuin noilla noraaleilla tankkausmatkoilla. Siellä olisi paljon kiinnostavaa näkemistä, nekin vähät puutarhat mitä ehdin nähdä olivat upeita! Energisempätä kesänjatkoa muru- t.muzico

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tykkäsin tosiaan hurjasti kun oli tuollaista leppoisaa haahuilua enimmäkseen tuo päiväretki! Ei stressannut mitenkään - sopii mulle :D Kiitos toivotuksista <3

      Poista