keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Dosetti

Terve kaikki! Lunta satelee ikkunan takana ja on rauhallista ja hiljaista. Jatkan nyt näissä aakkoskuvioissa tuota otsikointa, kun se menee nyt niin helposti ja kivasti - kiitti vain lukijoille vinkistä! 

Tuossa oli selkeästi tuollainen alhaallakäyntikausi. Eli mieliala tippui, ahdisti ja oli vaikea olla, väsytti eikä oikein saanut itseään motivoitua mihinkään. Silloin kun tavallisetkin asiat tuntuvat huikean vaikeilta ja ne vaativat extraponnistuksia, tiedän että pitäisi pysähtyä ja miettiä saisiko sitä olotilaa millään nousemaan. Mutta just silloin se ei kiinnosta eikä ole mitään halua tehdä eikä muuttaa mitään.

Siitä tulee noidankehä. Mun lääkkeiden syöntikin meni leikkimään piiriä sinne noidankehään. Kun pillerit on dosetissa, on helppo aamuin ja illoin ottaa se annos mitä pitääkin ja ne tulee otettuakin. Mutta sitten kun ei kiinnosta, ei jaksa täyttää dosettia ja sitten jää lääkkeetkin ottamatta ja sitten taas olo pahenee, eikä jaksa eikä kiinnosta ja olo pahenee...jne jne. Saitko jo kuvan? Mulla on sellainen pieni söpö dosetti johon mahtuu viikon lääkkeet samalla. Yritin sellaista että joka sunnuntai täyttäisin dosetin ja olis taas viikoksi lääkkeet hallussa, mutta en sit jaksanut, ja taas meni viikko etten jaksanut.

Söpö pikkudosetti
 Onneksi viimeksi terapeutilla avauduin näistä motivaatio-ongelmista ja hän kaivoi kaapista jonkin vanhan dosetin johon mä saan kahden viikon lääkkeet samaan! Eli ei tarvi kuin kahden viikon välein tsempata itsensä täyttämään se vehje. Huima parannus. Nyt kun tein sen sunnuntaina, niin jaksan varmaan pari viikkoa ottaa lääkkeet silloin kun pitää ja se varmaan myös kohentaa oloa. Jotain hyötyä terapiastakin :)

Vähemmän söpö iso dosetti
Mulla ei siis kauheasti ole ns. virallisia lääkkeitä, aamulla otan masennuslääkkeen, joka estää mun ahdistuskohtaukset (hyvin sen tekee, kun olen pari päivää niitä syömättä alkaa ahistaa heti ja se pahenee mitä kauemmin oon syömättä) ja illalla otas sellaista tasaavaa joka ehkäisee sen ettei tuo masennuslääke vie mua maniaan. Eikö oo kätevää? Ja niiden lisäksi on melatoniinia nukkumiseen, d-vitamiinia, b+c-vitamiinia, omega-3:sta, magnesiumia, helokkiöljyä, ja liuta kipulääkkeita tarvittaessa. Vielä kun olis varaa ostaa ubikinonia, siitä on moni fibro saanut apua tuohon ainaiseen väsymykseen ja karnosiiniakin kannattaisi kokeilla, kuulemma. Olispa ihmeellistä tuntea vaikka vain pari päivää millaista olisi kun ei olisi niin uupunut koko ajan! :)

Sen terapiakäynnin jälkeen kävin kaupassa ja annoin jonossa mennä edelle vanhan naisen jolla oli vain pari ostosta, hän oli ihan ylitsevuotavan kiitollinen ja siitä pikkueleestä tuli hyvä mieli. Ja varmaan koska havaitsi mut vaarattomaksi, takana jonossa ollut nainen kysyi multa mun kokemuksia ekologisista puhdistusaineista joita mulla oli hihnalla, ja ilokseni pystyin kertomaan miten tyytyväinen olin niihin ollut, niin hän sanoi että meinaa kokeilla niitä myös ensi kerralla - eli sain jonkun siihen että käyttäisi luontoystävällisempiä puhdistuaineita - jee! Pieni, mutta tärkeä askel. Mun on muuten vaikea ymmärtää miksi ihmiset käyttävät kaikenlaisia myrkkyjä kotinsa siivoamiseen? Eikö ne ajattele yhtään että ne päätyvät takaisin luontoon tavalla tai toisella? Vaikka mitäpä mä sitä mietin, mun lääkkeiden syönnin takia kalat eivät kärsi masennuksesta eikä ahdistuksesta kun noi munkin lääkkeet päätyvät vesistöihin - se on kauhea ajatus. Onneksi en syö ehkäisylääkkeitä, ne ne vasta sekoittavatkin kaloja ja muita vesieliöitä. Vaikka ei kai noi masennuslääkkeetkään mitenkään hyvää tee, meinaan jossain välissä kokeilla josko pärjäisin ilman lääkkeitä, ihan vielä ei vaan ole se hetki, mutta sitä odotellessa! :) Kiitos ja kuulemiin!

7 kommenttia:

 1. Toiv jaksat seur krlla ladata molemmat dosetit, jotta on kolmeksi viikoksi syötäviä :D t. "sinualähelläolevataho"(niinku eilen oli puhetta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Hyvä loistoidea ladata molemmat dosetit niin saan KOLMEN viikon lääkkeet kerralla - hyvä sä Anonyymini :)

   Poista
 2. On tuttua tuo ajoittainen mielialan alhaalla olo. On aikoja, jolloin päivän kuluminen tuntuu todella pitkältä eikä mitään saa aikaiseksi.
  Minullakin on tuollainen isompi dosetti. Nyt sain tuosta idean, että sitä tosiaan kannattaa täyttää kahdeksi viikoksi, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla Rantakasvi diagnosoitu joku masennus yms? Mä sain yllä hyvä vinkin että voisin täyttää molemmat dosettini, niin siinä olisi valmista annosta kolmeksi viikoksi - loistavaa! Eikä tullut itselle edes mieleen. Kiitos ja kiva jos mun tekstistä oli sulle jotain hyötyä! :)

   Poista
  2. On diagnosoitu. Masennuksesni on vaikes ja kroonistunut. Olen tykyvyttömyyseläkkeellä sen ja joidenkin muiden sairauksien takia, ollut pari vuotta, eli syksystä 2011.

   Poista
  3. No ei oo helppoa. Hyvä että oot päässyt työkyvyttömyyseläkkeelle, nykyään ei ole mikään helppo homma sekään. Voimia sulle, elän vaikeasti masentuneen kanssa ja tiedän omastakin kokemuksesta että voimia tarvitaan!

   Poista
  4. Kiitos! Tosiaan olin itsekin hämmästynyt kun heti ensihakemalla pääsin eläkkeelle. Oli hyvä psykiatri, joka hoiti asian ja teki lausunnot.
   Tiedän, että miehelläni on joskus rankaa minun kanssani, mutta hän ei ole koskaan valittanut. Ja onneksi hän osaa itse nauttia elämästä ja harrastuksista silloinkin kun minä en jaksa.

   Poista