maanantai 16. joulukuuta 2013

Voihan pahkura!

Eilen, sunnuntai-iltana, Pixula köllötteli selällään haluten rapsuja, kun mä yhtäkkiä havaitsin sen kyynärvarressa punaisen äkäisen näköisen patin kyynärpään vieressä. Näytti ikävältä ja heti pukkasi huoli, että apujaa, mikähän se on. Oon kuullut että koirilla voi olla vaikka minkälaisia rasvapatteja ja muita ja että jotkut kasvaimetkin kehittää pahkuroita. Olin tomerana itseni kanssa ja sain olla menemättä googlen kuvahakuun etsimään sopivan näköisiä pahkuroita analysoitavaksi.

Otettiin kuva ja vertailukohde arkistoon jos vaikka myöhemmin tarvii

Tossa vähän näkee missä kohtaa se on
Tajuttiin myös että Pixula on rapsutellut takajalallaan tuota 'käden' takaosaa jo jonkin aikaa, ei vain oltu havaittu siinä mitään - mikä on aika kummaa kun niin paljon me rapsutellaan, paijaillaan ja käsitellään noita koiruja että hassua ettei patti ole osunut sormiin...eli voi olla että se on ollut siinä jo jonkin aikaa. Tai sitten ei.

Aamulla heti kasilta soitin kunnalliselle (meinaan aina kirjoittaa ja sanoa kummalliselle) eläinlääkärille ja saatiin aika iltapäiväksi silleen sopivasti että pääsin sinne bussilla. Se kun sijaitsee ihan toisella puolella kaupunkia.

Eläinlääkäri on kiva ja tutki Pixua ja ihmetteli sitä pattia. Päätti sitten rauhoittaa koiran että saa katsottua tarkemmin. Pikkuinen rauhoitettiin ja se meni ihan lötköksi ja lääkäri pääsi tutkimaan, mä pitelin Pixua paikoillaan ihan varuiksi. En katsonut sitä ronkkimista kylläkään. Arvelu on että jokin on tökännyt siihen reiän esim. metsälenkillä, ja se on tulehtunut tuollaiseksi pahkuraksi, siellä ei ollut mitään sisällä eikä se märkinyt. Salvaa siihen laitetaan pari kertaa päivässä ja antilooppikuuri viikoksi. Soitan ensi maanantaina uudestaan ja pikemmin jos jotain tulee..Toivottavasti ei tule, muuta kuin joulupukki sit tiistaina.

Hiukan tokkurainen potilas
Ihan vähän vain silmät harittaa pikkuisella...
Kannoin lötkön koirun sitten siihen lähelle mun siskolle joka heitti meidän autolla himaan. Tuolla toi Pixula köllöttää sängyllään ihan tokkurassa vieläkin...Toivottavasti paranee pian - pikkuinen<3

ps. justiinsa kun sain tuon kirjoitettua, Pixie rapsutti tuon patin rikki ja siitä tuli verta, laitettiin salvaa ja pieni kääre. Nyt sitä pitää vahdata ettei revi sitä käärettä pois, kuten jo kerran kävi. Nyt se on mun sylissä lämpimässä lepäämässä...

2 kommenttia:

  1. Oijoi Pixulaa, aina näistä karvaystävistä on huolta jos on sitten paljon iloakin. Meillä noita patteja on nähty jos jonkinlaisia, yleensä ovat harmittomia rasvapatteja ja tulehtuneita talirauhasia, jotka paranee itsestään. Luultavasti teilläkin on näin. Paranemista pikkuiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Patti on ihan entisenlainen, ei ole muuttunut mihinkään salvalla eikä antibiooteilla, eli maanantaina soitan uudelleen lekurille. Toivon kovasti ettei ole mitään vakavaa... Ihan reippaana se kuitenkin menee ja köllöttelee :)

      Poista