keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Neuloosia pukkaa


"Neuloosiin

sinne vie pieni koukku läpi villan, lankakerän

siitä tulee silmukoita joskus liikaakin

Neuloosiin

sinne vie lämmin lanka vasten toista, liikkumatta

vuosisata vuosisadan jälkeen tietää sen

Neuloosiin, neuloosiin..."

(hyräillään Ismo Alangon Ekstaasiin - biisin sävelellä.)

Vihdoinkin on iskenut kunnon neuloosi muhunkin. Virkutan yhä peitettä yhden nojatuolin päälle isoäidin neliöistä, kuten aiemmin jo kerroinkin. Tilasin Novitalta lisää lankaa ja sitä saapui 10 kerää, jonka pitäisi riittää. Kaupoista just tuota lankaa ei enää löytynyt. Onneksi on nettikaupat. Laskin, että jos virkutan 3 lappua illassa, peiton tekemiseen menisin noin kuukausi, mutta tuo 3 on vähän ylenpalttisesti kun käsiä alkaa herkästi särkeä. Ajattelin että jos yhden ruudun illassa tekisin niin hyvä niin, sitten olis varmaan peitto valmis ensi talveksi :) Ja päätin yhdistää ja reunustaa palaset vihreällä langalla - näyttää musta ihan kivalta.

Isoäidin neliöitä vihreillä reunuksilla
Paljon lankaa ja vihreää Maija-reunuslankaa
 Maijan innoittamana tilasin netistä myös Teeteepitsilankaa, josta neulon röyhelöhuivia. En ole ennen sellaista tehnyt ja löysin ohjeen tekoon juutuubista (ja nyt kun etsin sitä linkittääkseni sen tähän, en tietenkään sitä löytänyt vaikka käytin vaikka mitä hakusanoja, en yhtään muista millä sen silloin viimeksi etsin...). Se on enemmänkin silmukoiden poimintaa kuin neulomista, aika hitaasti menee vielä multa, mutta eihän tässä onneksi ole kiire minnekään. Ja olin iloisesti yllättynyt kun tilattuani vain yhden kerän lankaa, sain kaupanpäälle kaksi kerää kivan näköistä virkkuulankaa - en vielä tiedä mitä siitä tulee, mutta värit on tosi hyvät mulle :)

Pitsilangasta tekeillä oleva röyhelöhuivi ja kaupanpäällislangat

Ihanaa olla pitkästä aikaa innostunut käsitöistä, noita on niin kiva tehdä ja uusia lankoja ja malleja on tosi mukava etsiä netistä ja kirjoista. Just tähän vuodenaikaan sopiva harraste.
2 kommenttia:

  1. Yksi lappu päivässä (illassa) on ihan passeli määrä meille kipukäsille. Katselitko muuten eilen illalla Akuuttia, oli asiaa kivusta ja myös fibrosta? Hienoa että löysit tuota lankaa hatarien muistikuvieni perusteella! Kiva huivi tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maija! Joo, mulle toi on ihan sopiva määrä. En muistanut katsoa tuota Akuuttia, pitää katsoa se Areenasta! Ja huivista on tulossa tosi kiva, oletko sä pitänyt omaasi? Kiitti kommentista! :)

      Poista