perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pikku Miky sairastaa, osa2

...eli paska juttu. Toivottavasti näitä osia ei tule enää enempää!

Maanantai: Tuon toiveikkaan sunnuntaipäivän jälkeen, seuraavana yönä Mikyn vointi kääntyi taas huonompaan. Yöllä kolmen jälkeen se herätti mut ja lähdettiin yökävelylle ja maha oli taas ihan sekaisin. Saatiin nukuttua sen lenkin jälkeen ja heräsin seitsemältä antamaan sille lääkkeen kun se pitää antaa tyhään mahaan ja sen jälkeen pitää vielä venata pari tuntia ennenkuin saa antaa ruokaa. Lääkkeen se otti, mentii takaisin sänkyyn ja heräsin kasilta siihen että Mikyltä oli tullut massiivinen yrjö sängyn päädyssä rytyssä olleelle (käsin pestävälle) päiväpeitolle, kauheesti sulamatonta ruokaa, haisi järkylle. Siivosin jäljet ja Miky oli niin levoton että lähdettiin heti lenkille ja vatsa oli löysällä, tietty.

Heti  kun kello tuli ysi, soitin meidän paikalliselle eläinlääkärille. He eivät olleet vielä huolissaan, kun Miky oli kuitenkin virkeä ja reipas. Kehoittivat seuraamaan tilannetta ja antamaan pienempiä ruoka-annoksia ja vaikka piimää lisäksi, taisin antaa liian suuria satseja pikkuiselle....

Annoin siis useammin ja pienempiä ruoka-annoksia ja piimää siihen lisäksi. Siitä se tykkäs oikein paljon. Maanantaina tuli päivällä vielä pieni oksu, mutta muuten ruuat pysyi sisällä, vatsan löysyys jatkui. Lenkeillä käytiin normaalit neljä kertaa, eli sillä ei tullut onneksi kiirettä ulos. Jotenkin  tuntui että sitä närästi koko ajan, se levottomana vaihtoi paikkaa eikä oikein osannut levätä ja tuli ruuan hajuisia röyhtäyksiä usein.

Tällaista herkullista sörsseliä Miky nyt syö
 Kävin päivällä fillarilla hakemassa eläinlääkärista lisää vatsaystävällista ruokaa Mikylle ja samalla juttelin henkilökunnan kanssa. Kävin myös kaupassa ja kotona siivoiltiin miehun kanssa. Illalla tuossa läheisen koulun pihalla oli kahvakuulatreenit, joihin menin mukaan ekaa kertaa elämässäni, se oli tosi kivaa ja sai ajatukset hetkeksi pois huolista. Oli muuten eka liikuntakerta ikuisuuksiin, tai ainiin, olinhan viime viikon keskiviikkona pilatestunnilla duunin järjestämässä virkistyspäivässä. Mustahan on tulossa oikea liikuntahirmu! Maanantai-iltana mä menin hyvissä ajoin nukkumaan ja miehu jäi valvomaan.

Kakkapussi oli täysin pohjaton! Onneksi huomasin sen ennkuin otin sillä mitään maasta ;)
Tiistai: Miehu herätti kun kahden maissa Miky yrjös taas ja halus lenkille. Käytiin pienellä yökävelyllä ja se teki tarpeensa. Sen jälkeen nukutti hyvin, Miky nukkui sikeästi mun viekussa ja mä heräsin kuudelta antamaan sille lääkkeen ja kasilta noustiin aamupalalle ja lenkille. Sen jälkeen se on saanut neljä annosta ruokaa + piimää ja kaikki on pysynyt sisällä. Ja viimeisimmällä lenkillä se ei edes kakkinut - mikä voi olla hyvä tai huono merkki - aika näyttää. Itse olen tän tiistaisen hellepäivän makoillut sängyllä pienessä tuulenvirissä joka tulee avoimesta ikkunasta ja lukenut kirjaa ja lepäillyt. Jotenkin on voimat vähissä huolen ja yöjuoksujen takia. Pelottaa tosi paljon, en oikein tiedä mikä, mutta pelottaa silti.

Mikiläinen lepäilee mun viekussa ja mä luen kirjaa
Keskiviikko: Ti-ke yönä piti taas lähteä kolmen maissa yöjuoksulle löysäilemään ja vasta sen jälkeen saatiin nukuttua. Oksuja ei onneksi ole tullut tänä yönä lainkaan, eikä eilen koko päivänä! Kuudelta ylös lääkkeen antoon ja kasilta uudestaan ylös aamupalalle ja aamulenkille. Eikä kakkinut, mutta oli reipas ja tykkäs kävellä. Kävin itse kaupungilla ja tapaamassa ystäviä ja sieltä tultua lenkille - ja...lähes kiinteää tuotosta!! Voi ilon päivää! Mä pompin tasajalkaa ja vikisin onnesta! Nyt ei siis ole tullut oksuja kahteen päivään ja vihdoin jotain kiinteää! Uskaltaisiko tässä välissä jo olla toiveikas? :)
 Iltalenkillä tuli vielä vähän löysää, mutta yö saatiin nukuttua ilman yöjuoksuja! Jee!

Koko alkukesän olen katsellut pientareita sillä silmällä,että jos näkisin nelilehtisen apilan. Ja tämän pikkuisen löysin ihan tuosta meidän portaan edestä, juuri kun ajattelin että kaipaan vähän lisää toivoa tämän tilanteen takia.
 Torstai: Tänään on viikko siitä kun tää alkoi...ja aamulenkillä oli melko löysä vatsa vielä, melkein iski epätoivo. Ajattelin että jos vielä illalla näyttää löysältä niin soitan taas eläinlääkäriin, viikonloppukin on taas jo käsillä ja sitten asiat ovat taas monimutkaisempia. Päivälenkillä kuitenkin tuotos oli aivan normaalia ja kiinteää! Illalla kuulin eräältä kaverilta, että tällä seudulla on ollut liikkeellä koirilla vatsatautia, ja sellaista joka kestää, Miky oireet sopivat kuvaan, joten sitä tämä taisi olla. Jonkinlainen helpotus että se saattoi olla jotain mitä oli liikenteessä, eikä mitään vakavampaa.

Perjantai: Aamulenkillä vatsa oli kunnossa! Eli nyt näyttää hyvältä. Saatiin tuo to-pe yökin nukuttua ihan kokonaan, teki hyvää.  Iltapäivälenkillä sama juttu - ehkä nyt voidaan todeta Miky terveeksi! Jippii!

Rakas pikku Mikyläinen <3
Tässähän tämä eka lomaviikko menikin, ei tarvinnut paljoa miettiä että mitähän sitä tekis tai miten käyttäisi aikansa. Rankkaa oli hetkittäin, mutta nyt se on tällä kertaa ohi. Enpä olisi uskonut ilahtuvani näin totaalisesti kiinteästä kakkipökäleestä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti