maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kirjastopäivät Mikkelissä

Lomani eka viikko meni siis koiran sairastaessa. Pari päivää meni siitä toipuessa ja nukkuessa univelkoja takaisin. (Vieläkin ilahdun aina kun tulee kiinteää kakkia :)) Oli kummitytön kivat synttärit ja pari ihan kivaa arkipäivää. Sitten tulikin lomaan katkos, sillä lähdin kahden töikaverin kanssa junalla Mikkeliin tämän vuoden Kirjastopäiville. Itselleni ihan eka kerta, toinen kavereista oli jo konkari. Tuntui että tuli ihan kivaan saumaan tuo reissailu, pääsi hotelliin ja valmiiseen ruokapöytään ja sai muuta ajateltavaa kuin kotiasiat.

Hotellihuone oli ihan mukava

Tällaisia ne lupaili, mutta ei mun sängyssä ja kaapissa ollut kuin tyyny!

Noin 300 osallistujaa, 194 kilometriä (yhteen suuntaan), 19 luentoa, noin 15 kuppia kahvia,  9 ateriaa joita ei tarvinnut itse kokata, 7 sivua muistiinpanoja, 5 drinksua, 3 hotelliyötä+hotelliaamiaista,  2 ihanaa työkaveria, 1 työpaja...niistä koostui tämänvuotiset kirjastopäivät. Oli todella mielenkiintoista, joskin väsyttävää. Päivät olivat pitkiä, kiinnostavia ja paljon asioita mietittäväksi. Herätys oli heti seitsemän maissa, aamupalalle kasilta ja ysiltä alkoivat luennot Kongressitalo Mikaelissa jonne oli meidän hotellilta noin kilsan matka.

Materiaalia ja hieno kaulaläpykkä
Tikkana kuunnellaan
Hieno ja iso sali jossa tuli istuttua useita tunteja

Kongressitalo Mikael
Päivät venyivät neljään, viiteen asti ja sitten oli hetki käydä hotellilla virkistäytymässä ja iltamenot alkoivat kahdeksalta. Keskiviikkoiltana oli kaupungin vastaanotto, jossa sai juomaa ja ruokaa ja tavata ihmisiä, ja torstai-iltana oli kaupunginkirjaston vastaanotto jossa sama meininki, eri ympäristössä. Hurjasti nuo tädit jaksavat heilua, jotkut menivät kumpanakin iltana vielä jatkoille kaupungin baareihin, ja virkeänä (?) heti aamulla taas luennoilla. Mä en jaksanut, ekan illan aikana käytiin yksillä baarissa ja toisena iltana lähdettiin nukkumaan jo ennenkuin virallinen osuus oli ohi. Ja siltikin teki tiukkaa vaikken edes bilettänyt!

Ekan päivän jälkeen virkistäydyttiin hotellin ravintolassa tällä viisiin - nam. 

Ekan iltajuhlan iltaeleganssia (?)

Tokan iltajuhlan vermeet

Mikkelin kirjastolla oli viihtyisä lastenosasto!
 Luentojen aiheet olivat laidasta laitaan, oli e-kirjoista, kirjastojen selviytymisestä tulevaisuudessa, palvelumuotoilusta, bloggaamisesta, tapahtumatuotannosta ja sitten oli vieraita eri maista, oli Tansaniasta ja Namibiasta kirjastolaisia,  todella mielenkiintoinen ja innostava tyyppi Delftistä ja Eestistä luennoitiin kuinka heillä hoidetaan e-kirjojen lainaus.

Vikana päivänä mua ei juuri erottanut pöytäliinasta! 

Vika hotelliaamupala, vähänkö olin pettynyt kun ei ollut laisinkaan hedelmäsalaattia!
 Perjantaina, luentojen jälkeen osallistuttiin vielä kävelyretkeen Mikkelissä, Marskin jalanjäljillä, se oli tosi kiva vaikka vettä satoin. Oli mukava nähdä Mikkeli kävelyvinkkelistä ja kuulla tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä. Sitten olikin aika lähteä kotimatkalle ja junailla miehun ja koirien luo. Miky oli aika innoissaan kun palasin, se ei väistynyt muutamaan päivään viereltäni juuri lainkaan :)

Tämä kyltti löytyi hotellilta vasta vikana päivänä, olisi ainakin seurueemme flunssainen jäsen kaivannut päänsilitystä oloonsa.

Mikkelin Naisvuorella sijaitseva torni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti