maanantai 20. toukokuuta 2013

Vaihtelu virkistää

 Mullerruksen ja mallerruksen ääniä kuului meidän talosta viime viikonloppuna kun mun miehu yllättäen sunnuntaiaamuna ylipuhui mut suureen urakkaan. Oltiin siitä jo puhuttu ja suunniteltukin etukäteen (ei muuten ollut puoliksi tehty!), mutta yllätti ettei pähkäilty sitä useampaa viikkoa ja että oli vain päivä aikaa, kun mulla oli seuraava päivä töipäivä. Mutta tehtiin se silti.

Siirrettiin meidän makkari olkkarin nurkkaan, ja olkkarin nurkassa oleva 'työhuone' makkariin. Olohuoneemme on pitkulainen ja toinen pää on sohvallinen tv:n katselu ja loikoilualue ja toinen pää oli erotettu kirjahyllyllä ja siellä oli miehun ja mun työpöydät ja kaameesti kamaa jolla ei ollut paikkaa minne mennä (eli ei siellä mitään töitä voinut tehdä, eikä harrasteita). Yksi ikkunakin siinä nurkkauksessa oli peitetty verhoin ja akustiikkalevyin. Makkari on niin pieni että sinne mahtuu meidän sänky ja pari lipastoa, eikä juuri muuta. Sänky on onneksi niin suuri että me kaikki neljä mahdutaan siihen hyvin!

Makkari ennen (kerkesin riipiä sängyn tyhjäksi ennenkuin tajusin ottaa sen Ennen-kuvan)

Etualalla sohva viininpunaisine talvikuoseineen ja huoneenjakajahylly ja sen takana työhuonekaaos

Mun työpöytä - ei tullut paljoa tehtyä 'töitä' kuten kuvasta näkyy, yhtä kaaosta koko nurkkaus. Miehun työpöytä on tuosta vasemmalle. 

Koko päivä siinä meni, lähinnä miehu teki hommia kun oli kaikenlaista johtohässäkkää josta en ymmärtänyt mitään. Mä sit imursin ja siivoilin siinä ohessa. Ja vaihdettiin sohvaan kesäisempi päällinen joka on helpompi pitää puhtaanakin kuin talvinen viininpunainen sametti (tosi fiksu ratkaisu muuten koiraperheeseen!).

Johtohässäkkää, johon en halunnut jostain syystä puuttua! 
 Illaksi saatiin sänky kasaan ja pedattua, työhuone jäi vaiheeseen ja sitä miehu järkkää yhä mielesekseen. Silleen kiva että siitä saa oven kiinni kun tulee vieraita ja sekamelska ei ole tiellä eikä näkyvissä :) Ja olkkari on nyt paljon valoisampi ja avarampi. Koirat oli pari päivää vähän ihmeissään, mutta nekin on jo tottuneet ja tykkäävät sängyltä katsella ikkunasta ulos (ja haukkua pihaan ajavia autoja).
Näkymä olkkarista makkariin, taustaseinälle tulee vielä julisteita tai tauluja
Ehkä vähän hassu ratkaisu, mutta ainakin toistaiseksi mun mielestäni toimii meillä hyvin. Pitäis vielä siivota tuo oma työpöytä sängyn vierestä, jotta siihen saisi ompelutilaa ja kirjahyllyä pitäisi siistiä. Mutta pikkuhiljaa.

Mä olen suurinpiirtein pitänyt kiinni siitä 15minsaa kotitöitä päivässä, työpäivinä en sitä itseltäni odota, silloin en jaksa mitään, mutta muina päivinä sitä tulee tehtyä melko hyvin (nytkin on tiskit tiskattu ja vessa puhtaana) :)

2 kommenttia:

 1. Moi! Laitan nyt tänne siun blogii tän...
  Kiitos ku liityit lukijaks, piristää päivää tosi paljo!
  Mietin vaa, et mitä kautta löysit miun blogin?
  Jos et haluu täs vastata, ni laita viestii vaik sähköpostii: kohtiparempaa@hotmail.com
  Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MOi! Löysin sen blogilistalta ja kuulosti kiinnostavalta, kun samankaltaista juttua löytyy omastakin elämästä. Kanssakulkijain tarinoita on kiva ja hyödyllistäkin seurata :)

   Poista