sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Päivä Tsadissa

Alkuviikolla vietin Stadipäivän Mutsin kanssa. Päätettiin jo aiemmin että sellainen hengailu- ja hiplailupäivä olisi kiva viettää kevään aikana. Hiplailu siis tarkoittaa meidän kielellä vaatteiden hiplailua - musta se on jotenkin kivempi sana kuin shoppailu, josta taas mulle tulee lähes yksinomaan negatiivisia assosiaatioita ja ostopakkoa. Sellaista kulutushysteriaa ja muuta turhuutta. Me oltiin liikenteessä etsimättä mitään tiettyä tai metsästämättä mitään erityistä. Kohteita oli etukäteen mietitty muutama ja olin kartalta katsonut sijainnit valmiiksi - maalainen kun olen ;)

Mutsi meni junaan Hämeenlinnassa ja mä sujahdin samaan junaan ja tultiin siten samaa matkaa pääkaupunkiin. Onneksi oli ihan kiva ilma vaikka ne oli luvanneet vesisadetta. Enste mentiin Kamppikeskukseen kun siellä on Indiska jossa haluttiin käydä. Käytiin muutamassa muussakin liikkeessä. Mutsi osti Auringosta housut ja Vertsusta pari paitaa samoin kuin mäkin, pari peruspaitaa lähti mukaan. Indiskassa ei ollut oikein mitään, paitsi IHANIA tyynyjä, jotka olis just sopinut meille, mutta ne oli liian hintavia - harmi.

Tässä kuvassa mulla on ylläni nettikirppikseltä löytyneet kiiltonahkamaiharit (7€), mutsin neulomat säärystimet, ikivanhat leggarit, kirppislöytö minihame (3€), vaalea paita Cittarin alesta (siinä ei näy kotona koirankarvat!), musta vakosamettijakku kirppikseltä (5€), huivi saatu ystävältä joskus 90-luvulla, rintamerkin huovuttanut poikaystävä, jakun alla Aussisiskolta saatu ruskearaitainen neuletakki ja päässä ikivanha neulehattu. Laukku on Globe Hopen kierrätysmallistoa, saatu joulupukin lahjakortilla :)


Käytiin Fazerin kahvilassa kahvilla Forumissa, oli ihan paikallaan pitää tauko jo tässä välissä. Meidän kummankaan kaupunkikestävyys ei ole kovin kummoinen. Sitten etsittiin helmikuussa Hesaan avattu Gudrun Sjödenin liike, se oli vähän niinkuin meidän pääkohde. Se olikin ihana, paljon kivoja värejä ja kuoseja ja hienoja vaatteita. Myymälä oli houkutteleva ja selkeä. Meinasin ostaa parit polvisukat, mutta sitten siellä olikin yksi tunika, joka oli ihan pakko kotiuttaa...

Gudrun Sjödénin ihana modaalitrikootunika
Kahdet polvisukat joita lähdin ostamaan, sekä kukalliset legginsit ja huivi joka tuli lahjaksi kun liityin vakiasiakkaaksi.

Muut kohteet jäi tällä kertaa väliin, tuo oli juuri sopiva määrä meille. Suunnattiin siis metrolla Kallioon ja Silvoplee ravintolaan jossa treffattiin mun ystävä T. Ekaa kertaa kävin tässä paljon suositellussa ravintolassa jossa tarjoillaan terveellistä kasvisruokaa, ja ah, mitä ruokaa! Seisova pöytä josta voi valita lukemattomista vaihtoehdoista lautaselleen oman annoksensa, joka sitten veloitetaan painon mukaan. Huh, miten oli hyvää, eikä tullut tukalaa ähkyä syönnin jälkeen. Siirryttiin Rytmiin kahville ja juttelemaan lisää.

Silvopleen kasvislautanen - njam!


Sade alkoi ripotella juuri sopivasti kun suunnattiin kotia kohti. Jalkapohjat oli  kipeenä mutta oli tosi hauska päivä mutsin ja T:n kanssa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti