sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Antroposofisia ajatuksia

Eilen vietin iltani jännittävässä seurassa kun eräs ystäväni järjesti antroposofisen illanvieton kotihoidon merkeissä. Siellä oli paikalla puhumassa Sauli Siekkinen joka kertoi meille antroposofiasta ja antroposofisista kotihoitomenetelmistä. Kävimme läpi homeopatiaa, hoitohauteita, -kääreitä ja -kylpyjä.

Lisäksi paikalla oli hoitoeurytmisti Pirjo Vahviala, joka kertoo antroposofian ihmiskuvasta ja eurytmiaterapiasta. 

Sauli Siekkinen työskentelee  Sofia Novassa, joka on lääkäriasema joka pyrkii yhdistämään perinteisen lääketieteen tietotaidot ja täydentävien hoitojen antamat mahdollisuudet potilaiden parhaaksi Helsingin ydinkeskustassa. En ollut edes ollut tietoinen että tällainen lääkäriasema oli olemassa, sieltä saa homeopaattista hoitoa, joogaterapiaa, osteopatiaa, NLP:tä, aromaterapiaa, ayrvedistä hoitoa ja vaikka mitä! Mahtavaa! http://www.sofianova.fi/etusivu/

Tuo kaikki oli mulle aika uutta, joten tietopaketti tuli tarpeeseen ja oli todella mielenkiintoista, aika meni kuin siivillä. Tein paljon muistiinpanoja Saulin puhuessa itseäni kiinnostavista kotihoitomenetelmistä ja vaivoista joihin voisi saada apua.Tauon aikana syötiin herkullista raakaruokaa ja gluteenittomia herkkuja joita osallistujat olivat taikoneet pöytään. 

Illan loppupuolesta huolehti Pirjo, joka perehdytti meitä eurytmian ihmeelliseen maailmaan ja lopuksi teimme viisi harjoitusta joista on monenlaista hyötyä ihmiselle ja niitä voi tehdä päivittäin ja joilla on sekä lääketieteellinen, sielullinen ja kohtalollinen vaikutus elämään. Niitä tehdessä tulikin heti hyviä tuntemuksia ja olo jotenkin kohdentui käsillä olevaan hetkeen ja tuli rauhallisempi fiilis.

Ei ollenkaan huono tapa viettää lauantai-iltaa siis :)
2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta, tuommoseen illanviettoon minäkii osallistusin mielelläni! Ihania päiviä sinne!

    VastaaPoista
  2. Ollaan koko sakki käyty tuon Siekkisen vastaanotolla vuosia sitten ja pidän siitä miten hän yhdistelee eri lääkkeitä ja ajatuksia soljuvasti.

    VastaaPoista