tiistai 3. marraskuuta 2015

Vapaaehtoistyötä ja yhteisöllisyyttä

Palaan vielä vähän ajassa taaksepäin. Tein tuossa vähän aikaa sitten viikon töitä ja sitten olin viikon vapaalla - tai miten sen nyt ottaa, oli kalenteri vähän liian täynnä eli ei se juuri vapaasta käynyt. Ensi kerralla kun koitan olla kokonaista viikkoa töissä niin ehdottomasti varaan seuraavan viikon ihan vapaaksi! Sitä toipumisaikaa nimittäin todella tarvitsee. Harmittavan monta juttua piti perua tuolta vapaaviikolta, kun olin ahnehtinut sinne vaikka mitä kivaa johon en sitten pystynytkään. Kuten yksi tapaaminen Helsingissa ja ihanat kirjamessut. Harmitti kun ne piti jättää väliin, siellä olisi voinut tavata monta tuttua ja siellä olisi ollut vaikka mitä mielenkiintoista! No, ehkä sitten ensi vuonna.

Nää koivut karisee kovasti syksyisin. 
Vapaaviikon lauantaina jaksoin onneksi lähteä Siskojen ja Simojen välittämisen keikalle. Ohjelmassa oli vanhusten pihojen haravointia. Eli vapaaehtoisia ihmisiä oli noin 50 ja meidät jaettiin porukoissa sellaisten vanhusten pihoille hommiin jotka eivät itse pysyt haravoimaan koko pihojaan. Ilma oli otollinen, aurinkoinen ja lämmin ja oli tosi mukavaa. Mä päädyin hurjan isolle pihalle jossa meitä oli neljä vapaaehtoista haravoimassa. Työaikaa oli noin puolitoista tuntia ja aika paljon saatiinkin aikaan siinä ajassa. Isäntä vaikutti tosi tyytyväiseltä kun meillä haravat lauloivat :) Keikan jälkeen kokoonnuttiin koko talkooporukka vielä kahville ja pullalle ja meitä virkistettiin myös livemusiikilla kahvittelun aikana. Sanoisin että tosi mukava parituntinen! Joskin onnistuin saamaan kolme komeaa rakkoa sormiini ja ne oli Tosi kipeät - auts! :D

Meikä haravan varressa, tuosta näkee mistä on jo haravoitu. 

Näin komean rakon sain peukkuun ja vielä kumpaankin pikkurilliinkin!
Illalla onneksi oli sauna jossa saattoi rentoutua rupeaman jälkeen. Lihakset tuli tosi kipeiksi ja rakot kirveli niin että suihkuttelu oli supernopeaa. Sunnuntai meni lepäillessä että jaksoin maanantaina taas mennä töihin.

Kannattaa tutustua noihin Siskojen ja Simojen toimintoihin, heillä on matalan kynnyksen vapaaehtoistyötä. Joka kuukausi on joku tapahtuma vanhuksille ja niihin voi ilmioittautua sähköpostilla tai facebooktapahtumassa tai heidän sivuillaan. Mihinkään ei tarvitse sitoutua, pysyvästi vaan voi osallistua ihan omien voimavarojen ja kiinostuksen mukaan. Mulle tämä oli toinen kerta ja haluan osallistua enemmänkin mikäli vointi sen sallii. Tällä hetkellä Siskot ja Simot toimivat Keski-Uudellamaalla, mutta mikäänhän ei estä hyvän leviämistä muuallekin Suomeen :) ps. PS - eli Puoli Seiska tv-ohjelma oli tekemässä juttua tästä haravointitempauksesta!

Siskojen ja Simojen talkooporukkaa
photo by Siskot ja Simot
Toinen ehdottomasti tutustumisen arvoinen palvelu on Nappi Naapuri -palvelu. Sinne voi kirjautua ja vaikka kysellä josko löytyisi kahviseuraa, koiralle ulkoiluttajaa tai lenkkiseuraa lähistöltä, naapurustosta. Tai voi tarjota lainaksi autoaan tai porakonetta tai stepperiään. Palvelu on tarkoitettu että ihmiset kohtaisivat toisiaan arjen eri tilanteissa, voisivat auttaa toisiaan matalalla kynnyksellä. Juuri sellaista yhteisöllisyyttä mitä enemmän kaivataan. Eikö olisi kätevää jos vaikka olisit pahassa flunssassa niin sinne avunpyyntö ja joku naapurista huomaa sen ja auttaa käymään kaupassa ja toinen vaikka vie koirat lenkille! :) Ihan mahtavaa!

Sellainen huomio vielä että tajusinpas miksi mulla oli niin hyvä päivä kun tein edellisen postauksen. Mä olin saanut nukutuksi koko yön ilman heräilyjä. Siitä seuraavana yönä valvoin noin klo 3-6 ja sitä seuraavan yön taas valvoin kolmeen ennenkuin sain unta. Kummasti se vaikuttaa siihen että elämä ei tunnukaan niin kivalta kun valvoskelee eikä saa tarpeeksi nukuttua. Viime yönä taas heräsin vähän ennen kolmea, mutta en saanutkaan enää unta sen jälkeen, eli tämä päivä mennään vajaan neljän tunnin unilla - jei.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti