sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Celciuksia ylenpalttisesti

Aika hassu talvi. Ensin oli plus viittä ja vetistä tammikuun alkuun asti ja sit heti pomppas niin että oli yli -15 pakkasta monta viikkoa. Koirien kannalta aika hankalaa, ensin on kuraa jokapaikassa ja pitää pyyhkiä ja putsata heti sisääntullessa ja sitten onkin liian kylmää niin että tassut ja nassut jäätyy. Mikylle on talvitakki ja Pixielle tilattu samanlainen, tossuja mietin myös ja yksi kaveri vinkkasi että vauvojen sukat on kätsyjä ja ne voi laittaa hiuslenksuilla varteen jalan ympärille kiinni. Ja niin ei varpaat palele. Ostin koirille vauvansukat (se, etten osta mitään uutta tänävuonna ei koske lemmikkien tarpeita - tietenkään :D) ja hiuslenksuja ja kokeiltiin...

Tammikuun alkua
Pixulainen lenkillä tammikuun alussa
Voi vitsi mitä meininkiä! Miky sojotteli jalkojaan jäykistellen eri suuntiin ja hyppeli hassusti kun eihän voinut tyyppi kävellä kun oli ylimääräisiä juttuja jaloissa. Pixie hypähteli ja töpötteli hassusti ja kun päästiin ulos onnistui karistamaan 3/4 sukkaa heti pois. Mikyllä pysyi ekan lenkin aikana takatassuissa sukat ja tokalla lenkillä myös kahdessa tassussa, Pixula onnistui silloinkin tiputtamaan mokomat sukat jaloistaan. Sillä on sellaiset pikkuruiset puikulajalat, ei niissä mikään pysy.

 Sitten onneksi tuli inhimillisemmät Celciukset ja toi -5 ja -7 on meille just hyvä. Riittää että on takki päällä, muttei tarvii sukkia eikä tossuja ja voi tehdä vähän pidempiä lenkkejä - mä tykkään ja koirat tykkää! Vaikka olihan kyllä kaunista kun kaikki oli kuurahuurrettua - kuljin kamera messissä ja sain pari ihan kivaa kuvaakin. Ja patteri loppui just silloin kun yritin ottaa kaikkein kauneimmasta puusta kuvaa ja sitten tietty oli ne kuurat jo mennyttä kun seuraavan kerran pääsin sen luo, mutta laitan nyt joitain otoksia tähän.

Käppyräpensas

Huuruinen aita

Talvinen aurinko

Sinisen hetken puu

Roikkuvaa huurrepuuta

Pikkuinen kaunis talvikuusi

Upeita oksia

Meidän kotikatu

Koirat ihmettelee kaksiväristä pensasaitaa
4 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta, mä olen myös meidän viluvarvas-Ronjalle kehitellyt kaikenlaisia sukkasysteemejä, neopreenitossutkin sille ostin mutta ne pysyi jalassa puolisen minuuttia. Eli kylmällä on sitten vaan tyydyttävä tekemään pienempiä lenkkejä. Ihan hyvä kyllä kun pakkaset vähän lauhtui. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Tämä oli mun eka tossukokeilu, sain myös yhden tossun lainaan työkaverilta jos tekis itse sellaiset fleece-tossut, mutta katsoo nyt jaksaako sitä...Ja aika mahdottomalta toi näytti koko touhu, ehkä sitten vaan pienempia lenkkejä jos on noin kylmä! Kivaa ja ei-niin-kiireistä viikon alkua sullekin Maija! :)

   Poista
 2. Ronjalla on sellainen fleecehaalari, missä on puntit koko tassun mitalta, ja kerran keksin loistoidean ommella vauvasukat puntteihin kiinni ikäänkuin potkupuvuksi. Lopputulos oli että koira meni edellä ja sukat laahasivat perässä puntin päässä, eli vähän hankalaa menoa. Ehkä pitäis vaan ommella lahkeensuut kiinni pussiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ihana mielikuva :D ehkä noi lahkeensuut pussiksi olisi kivempi idea. Mäkin haluisin Mikylle tuollaisen lahkeellisen haalarin, pitäisi varmaan katsoa onko sellaisia mäyriksille kun Mikyllä on niin lyhkät jalat :) Se varmaan pitäis hyvin lämpimänä! Mistä sä ostit Ronjan haalarin, muistatko?

   Poista