keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Alkuja ja tavoitteita

Vuoden eka päivä...mä olen aina ollut sitä mieltä että uuden vuoden jälkeen tulisi olla yksi epäpäivä, joka ei olisi mikään, tyhjä vain. Ja SITTEN vasta se eka päivä. Siinä olisi aika sopeutua tilanteeseen ja varustautua sitä ekaa päivää varten kunnolla - nykyään se tulee liian nopeasti. Ja jotenkin sitä toivoisi olevansa hyvässä vedossa uuden vuoden ekana päivänä, kun jostain on tullut sellainen oletus että vuosi jatkuu siten kuten eka päivä menee...ei se tietenkään mene niin, mutta osa musta haluaisi aloittaa uuden vuoden jotenkin valmistuneena ja kivasti.

Eilen avasin mun ilopurkkini ja luin läpi kaikki laput mitä siellä oli. Niitä oli yllättävän paljon! Jotenkin oli raskas vuosi, paljon huolta ja vaivoja ja väsymystä ja ahdistusta. Mutta myös noita kirkkaita ilon hetkiä ja ihania tuokioita ystävien kanssa - korvaamatonta <3 Ja mikä se ilopurkki sitten on? Vuoden alussa tyhjä purkki, jonne vuoden aikana laitetaan lapuille kaikki kivat ja ilahduttavat jutu, liput tapahtumiin, junaliput ja muut muistot jotka tuovat hymyn huulille. Mun purkkini oli aika täynnä, vaikka loppuvuodesta en enää niin ahkerasti sitä täyttänytkään kuin olisin voinut. Raskaiden juttujen ollessa läsnä elämässä, on hyvä pitää jonkinlaista muistutusta siitä että on sitä kivaa ja kevyttäkin :)

Ilopurnukka

Ja ilopurnukan lappusia - olin silleen fixu että leikkelin kivan värisiä lappusia valmiiksi purkin viereen, niin ei tarvinnut alkaa niitä haeskelmaan kun tuli tarvis :)
 Mulla on joitain juttuja joita toivoisin itseltäni tänä vuonna, en tee mitään lupauksia, mutta asetan tavoitteita, jotka toivon mukaan kasvattaisivat mua ihmisenä ja parantaisivat elämänlaatua. Tässä niitä:

- osallistun Tavara pois päivässä - ryhmän toimintaan (se on facebookissa ja viime vuoden lähinnä seurailin, mutta tänä vuonna meinaan yrittää poistaa tavaran päivässä!)
- olen ostamatta mitään uutta tänä vuonna. Tämä tarkoittaa tavaroita, ruokaa toki ostan ja pesuaineita, ja nekin mahdollisimman luomua ja lähiä. Pari lahjaa pitää varmaan hankkia, mutta meinaan tarkoin miettiä mitä tarvitaan ja miksi ja voiko jättää hankkimatta.
- roska pois päivässä, kaksi parhaassa. Olen kerännyt roskia koko viime vuodenkin koiralenkeillä, ja meinaan jatkaa samaa rataa.
- aion osallistua Välittämisen keikoille joita järjestetään joka kuukausi, niissä viedään seuraa ja iloa vanhuksille.
- yritän olla ystävällisempi niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Voin antaa jonossa paikan jos jollain on vaikka vähemmän ostoksia, voin rupatella vanhan puliukon kanssa bussipysäkillä ja voin hymyillä vieraille vaikka ilman syytä. Tai kehua jonkun kampausta/vaatteita yms.
- osallistu FMS:n Photo a day Challengeen, eli ryhmän perustaja antaa joka kuukausi jonkin valokuvausaiheen joka päivälle ja se postataan vaikka fb-ryhmän seinälle, se on kiva harrastus ja kehittää valokuvaussilmää ja tekee hyvää uinuvalle luovuudelleni.
 - Goodreadsissä asetin itselleni tavoitteeksi lukea 114 kirjaa, viime vuonna tavoite oli 113 ja ylitin sen yhdellä! :)
 - yritän pitää itsestäni huolta ja pitää älä-tee-mitään-päiviä jotta jaksaisin. Syön vitamiineja ja juon tarpeeksi vettä.

Tämän vesikuvan otin kun osallistuin elokuussa ekan kerran tuohon Photo a day-juttuun, sitten pidin siitä taukoa ja nyt joulukuussa osallistuin uudelleen. Se on kivaa puuhaa.
 Siinä sitä onkin yhdelle vuodelle. Ja kuten tiedän, elämäni on tasapainoilua ja hyvin kausittaista, koitan olla lannistumatta jos tavoitteisiin tulee taukoja tai en vain jaksa. Aina voin sitten uudelleen tarttua toimeen ja jatkaa siitä mihin jäin.

Koirakuulumisia: Miky on yhä toipilas, melko virkeä ja iloinen, mutta väsyy helposti ja kävely on vielä haasteellista. Pixie on oikea herhiläinen, iloinen ja  hyväntuulinen. Ja nauttii kun pääsee mun kanssani kahdestaan lenkeille, vien aina Mikyn ensin ulos, kävellään vain vähän pihalla ja sitten Pixulin kanssa isompi lenkki.

4 kommenttia:

 1. Onpa siinä hyviä tavoitteita aika läjä, ei kai haittaa jos matkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei haittaa yhtään, kiva jos nappasi! Saa matkia mieluusti, sulla on kyllä niin hyvä elämäntyyli että mäkin voin siitä jotain matkia :)

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita sulla! Ja nuo älä-tee-mitään -päivät pitäisi munkin ottaa käyttöön eikä aina vaan suorittaa tätä elämää. Ihana kuulla että toipilas voi jo paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Mulle noi älä-tee-mitään-päivät on ihan välttämättömiä. Nyt kun olen ollut 10 viikkoa migreenitön, huomaan että niitä ei ole tullut pidettyä, jostain syystä se on helpompaa kun on tuollainen 'syy', meinaan opetella pitämään niitä ilman tuollaista hyväksyttävää syytä ettei tarttis sairastaa enää enempää :D Miky kiittää myös!

   Poista