maanantai 18. marraskuuta 2013

Päiväinen etelänmatka

Tervehdys taas lukijat!

Nyt on Einosta selvitty - ainoastaan risuja pihalla -  ja istun aurinkoisessa keittiössä ja just näin kun paksu pupu juoksi pihan yli, onneksi Pixu ei sitä nähnyt tai olisi varmaan rynnännyt ikkunan läpi sen perään.  En kyllä tiedä mitä se tekisi jos saisi pupun kiinni, ne on sitä aika paljon isompia, ehkä se haluisi vain leikkiä niiden kanssa ;)

Viime perjantaina tein pienen irtioton arjesta ja kävin päiväristeilyllä Tallinnassa rakkaan serkkuni ja ystäväni S:n kanssa. Se oli S:n saama ilmaismatka, vaikka tulihan siitä tietty jonkin verran kuluja kun piti syödä yms. Ajateltiin että mennään vain katselemaan ilman sen kummempia agendoja. Pari ideaa meillä oli muttei tarkkoja suunnitelmia - mikä onkin kivointa, mennä fiiliksen mukaan. 

Laivan keula
 Aluksemme oli Eckerö Linen Finlandia, ihan kiva keskikokoinen laiva. Sisko oli suositellut että siellä on kiva Lounge-cafe ja löydettiinkin se heti ja mentiin sinne istumaan ja matkan aikana juotiin kahvit ja etsittiin kartasta noi paikat mitkä meitä kiinnosti. Lounge-cafeessa oli tosi mukava nainen henkilökuntana ja muutenkin se oli rauhallinen ja lähes tyhjä paikka jossa sai olla rauhassa ja katsella ulos merelle.

S tutkii karttaa

Rauhallinen laivakahvila
 Loppumatkasta kierrettiin koko paatti ja siellä olikin sitten eri baareissa ja tanssiravintoloissa vähän eri meininki. Jengi oli aika vauhdissa ja me oltiin tosi tyytyväisiä että oli löytynyt se rauhallinen kahvila. Kaupan tarjonta käytiin tsekkaamassa ja päätin ostaa ripsarin tulomatkalla ja vähän karkkia.

Maissa lähdettiin kartan suosiollisella avustuksella kävelemään kohti Telliskiveä jossa oli se paikka jota oli suositeltu. Eli tämä. Sinne oli vähän yli puolentunnin kävelymatka joka vähän venyi kun eksyimme etsimme oikeaa reittiä. Siellä oli putiikkeja ja kahvila ja ravintola ja kaikki näytti tosi kivalta. Törmäsin pariin koruun jotka oli pakko ostaa, ihana pitsinen choker ja vintage-korvikset.

Tallinnan rähjäromantiikkaa

Ihana torni!

Pitsikaulakoru ja hienot nappikorvikset just mun väreissä
 S. löysi mahtavan rannekellon, jossa on vähän steampunk-henkeä. Jos käyttäisin kelloa niin haluaisin samanlaisen! Telliskivestä jatkoimme matkaa vanhan kaupungin läpi kohti Raatihuoneen toria jossa ajateltiin syödä. Mä suosittelin ravintolaa Olde Hansa kun olin syönyt siellä ennenkin ja ruoka oli tosi hyvää joskin melko hintavaa. Mentiin sitten sinne kun S:kin tykkäsi paikan fiiliksestä.
S:n hieno kello, jossa ranteen yli kierrettävä pehmeä nahkaranneke

Olde Hansan lohiannos - herrrrrkullista!


Näkymä ravintolan ikkunasta
 Massut täynnä käveltiin vanhassa kaupungissa ja etsittiin osoitetta Vene 6, jossa on se mahtava suklaapaikka! Vähän kierrellen taas eksyttiin etsittiin sitä paikkaa, en sitten kerinnyt nauttia kaakaota, mutta ostin kotiin tuliaisiksi pari konvehtia. Njam.

Käveltiin satamaan Merekeskuksen läpi josta S. löysi hienon tunikan itselleen pikaisesti ja sitten oltiinkin jo takaisin laivassa. Suorin tein taas Lounge-cafeeseen ja siellä lähes koko matka kahvin ja leivoksen voimalla. Käytiin laivalla kierros ja meno oli huimaa baareissa - huh. Ostin sen ripsarin ja haluatko-yhden-Rieseneistäni, ja miehulle karkkia ja ihanaa Kalevin kirsikkatummaasuklaata.
Kahvi ja pieni leivos jossa suklaata ja mustaviinimarjahöhhöä
Olin tosi onnellinen ettei miehu kotona odota valtavaa lastia viinaa ja bisseä, enkä mäkään halua hamstrata viinaa, karkkia vain. Ihmisillä oli valtaisia lasteja kaikenlaista juomaa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Kotimatka meni kommelluksitta ja seuraavana päivänä vietettiin meidän 5-vuotisyhdessäoloa ja miehu antoi lahjaksi ihania sukkia joista tykkään ihan hulluna! Kolmet värikkäät täpläsukat ja yhdet raidalliset jotka pääs heti jalkaan!Värikkäät polvisukat on just mun juttu, niitä on kiva soinnuttaa vaatteisiin, samoin kuin koruja. Mä ehkä teen postauksen mun korustelusta kun on kertynyt mielenkiintoisia ja kivoja koruja eri paikoista.

2 kommenttia:

  1. Tallinna on ihana! Toivottavasti se näytti aurinkoiset kasvonsa teille. Ja tuo Olde Hansa on munkin lemppari. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Ja oli tosi kiva sää, puolipilvistä ja vähän tuulista, mutta just sopivaa kävelyyn, jota tuli tehtyä varmaan nelisen tuntia kaikkiaan :) Kiitos Maija vierailusta ja kivaa viikkoa sullekin <3

      Poista