perjantai 19. huhtikuuta 2013

15 minsaa päivässä

Mä päätin tänään alkaa kokeilla sellaista että tekisin jokaikinen päivä kotitöitä vähintään tuon 15 minsaa. Koti on päässyt nyt aika tavalla räjähtämään käsiin kun on ollut tää uupumus päällä, mitään en ole jaksanut tehdä ja sen kyllä näkee. En ole mikään kodinhengetär muutenkaan, mutta tykkään että on paikat jotenkuten edes järjestyksessä.

Tähän mä olen kyllä aina uskonut!


Meillä on niin valtavan ahdasta (kaksi kaksiollista tavaraa ahdettuna yhteen kaksioon) että pienikin epäjärjestys näyttää ihan järjettömältä. Ja se että koirien karvaa on jokapaikassa parin koiran verran lisää sellaista täysinäisyyden tunnetta. Nyt on justiinsa karvanlähtöaika parhaimmillaan. Ja koirat varisee ympäriinsä, munkin kaikki vaatteeni on vahvistettu hienolla kerroksella mitä parhainta koirankarvaa. Äsken just pyykkejä narulta ottaessani puoli tuntia niitä hinkutin tarrarullalla että ne viitsi laittaa kaappiin.

Tässä sohvasta äkkiseltään kerättynä kourallinen koiraa


Ainahan mä teen vaikka minkälaisia päätöksiä ja kokeiluja, harvoin ne kantavat hedelmää kovinkaan pitkään. Viikoittainen siivous toimi koko viime syksyn ja alkutalven, mutta nyt ne on harvenneet taas väsymyksen takia. Mutta mä ajattelin että jos joka päivä 15 minsaa käyttää johonkin järjestelyyn, niin se viikkosiivous ei sit olisi niin valtaisa urakka että siihen olisi vaikea sitten ryhtyä.

Musta aina tuntuu että kun olen kerran saanut vaikka siivottua, niin sen jäljen pitäisi kaiken järjen mukaan kestää ainakin 2 viikkoa, kun se vaiva on kerran nähty! Ja sama koskee esim. kynsien leikkuuta, kun ne kerran on lyhyeksi leikattu, niin pitääkö niiden jo muutamassa viikossa kasvaa ihan älyttömiksi. Tai  kun on kerran vaivautunut laittamaan ihan kunnon ruokaa, niin sen olisi sit hyvä kestää ainakin 4 päivää, ei kai sitä nyt joka päivä jaksa nähdä moista vaivaa. Kummallista tää kun mikään ei kestä, tai menee liian nopsaan. Mut on vissiin jotenkin luotu hitaammalla vaihteella, kuin miten tää maailma menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti